İtfaiye eğitimi

Yangın ve doğal afetlere müdahale amacıyla başlattığı gönüllü itfaiyecilik eğitimine devam Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kurumların talepleri üzerine personellere de itfaiye eğitimi veriyor.

Haberler 18.05.2017 - 08:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesinin, yangn ve doal afetlere müdahale etmek amacyla balatt gönüllü itfaiyecilik eitimleri devam ediyor. Büyükehir Belediyesi ekipleri, kamu veya özel kurumlarda çalan personellere de itfaiyecilik eitimi vermeye balad. Silopi Elektrik Üretim A.nin talebi üzerine irket bünyesinde çalan 19 personele, Mahabad Bulvarnda bulunan tfaiye Daire Bakanl Kayapnar Grup Sahasnda temel itfaiyecilik eitimi veriliyor. Uzman eitmenler tarafndan verilen temel itfaiye eitimi, iki hafta sürecek.

Eitim konular

tfaiyecilik eitimi teorik ve pratik derslerden oluuyor. Teorik eitimde personeller, temel yanma ve yangn bilgisi, olay yerindeki tehlikeler, olay yerinde organizasyon, malzeme bilgisi, tehlikeli maddeler, arama ve kurtarma, trafik kazalarna müdahale, enkaz alt arama ve kurtarma, itfaiye yönetmelii, sel basknlarna müdahale yöntemleri ve elektrik yangnlarna müdahale konularnda bilgi veriliyor.

Teorik eitimin tamamlanmasnn ardndan personeller, tfaiye Daire Bakanl Kayapnar Grup Sahasnda yangnlara, enkaz alt kurtarma ve doal afetlere müdahale etmeyi pratik yaparak öreniyor.

Ana Sayfaya Git