İYEP programıyla minik öğrencilerin yetenekleri artıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokulların 3'üncü sınıflarına devam eden ancak Türkçe ve matematikte yeterli kazanımı elde edemeyen öğrenciler için İlkokullarda Yetiştirme Programına (İYEP) yeniden başladı.

Haberler 16.10.2019 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Milli Eitim Müdürü Hasan Tevke, l Milli Eitim ube Müdürü M. irin Atl ile birlikte bu yl yeniden uygulamaya konulan YEP çalmas kapsamnda Tuba Koç lk ve Ortaokulunda yaplan eitimleri inceledi.

YETENEKLER ARTIRDI

Van ilinde balatlan çalma neticesinde minik örencilerin okuma, yazma ve problem çözme yeteneklerinin bir hayli arttna deinen l Milli Eitim Müdürü Hasan Tevke, geçtiimiz yl balatlan bu uygulama ile örencilerin Türkçe ve matematik konusunda güzel kazanmlar elde ettiini söyledi. Koç lk ve Ortaokulunda YEP uygulamasnn yapld snflar tek tek ziyaret eden ve örencilerle birebir ilgilenen Hasan Tevke, limiz genelindeki ilkokullarn 3üncü snfna devam eden örencilerimize yönelik özel eitim tans olmayan, önceki eitim öretim yllar içinde çeitli nedenlerle Türkçe ve matematik dersi öretim programlarnda yer alan kazanmlar yeterli düzeyde edinemeyen örencilerin tespit edilerek lkokullarda Yetitirme Program (YEP) uygulanmas amacyla bugün tüm örencilerimize Örenci Belirleme Arac uyguluyoruz. Akabinde özel eitim tans olmayan, önceki eitim öretim yllar içinde çeitli nedenlerle Türkçe ve matematik dersi öretim programlarnda yer alan kazanmlar yeterli düzeyde edinemeyen örencilerimize nisan ay sonunda bitecek olan programla eksiklerini gidermeyi planlamaktayz. Geçtiimiz yl balatlan çalmada ciddi kazanmlar oldu. Bu çalma tüm Türkiyede olduu gibi Vanda da meyvelerini vermeye balad. Özellikle Türkçe ve matematik konusunda örencilerin bir hayli mesafe ald gözlemlendi. Örencilerimiz için güzel bir uygulama. Hayrl olmasn diliyorum dedi.

Ana Sayfaya Git