"İyi bir yabancı dili evlatlarımıza kazandıracağız"

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: "Şimdi biz de inşallah İngilizce programlar geliştiriyoruz. Çok iyi programlarımız var. Bunları hem belediyelerimizle hem de kim isterse onlarla paylaşacağız. Genelde insanlar İngilizce diyor ama Arapça da başka dil de olabilir, inşallah iyi bir yabancı dili evlatlarımıza kazandıracağız"

Haberler 04.08.2017 - 08:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan smet Ylmaz, yabanc dil konusunda yeni bir çalma balatacaklarn belirterek, imdi biz de inallah ngilizce programlar gelitiriyoruz. çok iyi programlarmz var. Bunlar hem belediyelerimizle hem de kim isterse onlarla paylaacaz. Genelde insanlar ngilizce diyor ama Arapça da baka dil de olabilir, inallah iyi bir yabanc dili evlatlarmza kazandracaz. dedi.

Sancaktepedeki ehit Furkan Doan Gençlik Merkezini ziyaret eden Ylmaz, snflar gezerek, çalmalar inceledi ve örencilerle sohbet etti. Bakan Ylmaz, müzik kursu verilen snfta ise örencilerin çald parçay dinledi.

Ylmaz, snflardan birinde örencilere yönelik konumasnda, Türkiyede eitimin geçmie kyasla çok daha iyi durumda olduunu söyledi.

Bunun, eitime ayrlan kaynakla ölçüldüünü dile getiren Ylmaz, Evinizde de öyledir. Annenizin, babanzn bir geliri vardr. O gelirden en çok pay nereye ayrrsanz, o ailenin öncelii odur. Kimisi ev almak ister, onun için para ayrr. Demek ki onun için ev almak önemlidir. Araba almak isteyen için araba önemlidir. Eitim, kyafet hepsi için bu geçerlidir. Yani önceliiniz neyse harcamanz oraya yaparsnz. diye konutu.

AK Parti hükümetleri olarak önceliklerinin her zaman eitimde olduunu vurgulayan Ylmaz, bunun hiçbir zaman deimediini dile getirdi.

Bakan Ylmaz, eitime her türlü destei verdiklerini anlatarak, öyle devam etti:

Bütçemizin yüzde 20sini eitime ayryoruz. Dünyada hemen hemen bütçesinin yüzde 20sini eitime ayran baka bir ülke yok. Biz milli gelirimizin yüzde 5,8ini eitime ayrrken, OECD yani gelimi ülkeler yüzde 5,2sini ayryor. Yani gelimi ve Avrupa ülkelerinden çok daha fazla bütçeyi eitime ayryoruz. Neden? çünkü eitimi düzeltirseniz her eyi düzeltirsiniz. Eer eitimde bir eksiklik olursa bu her alana yansr. Gdada, turizmde, ekonomide her yerde eksiklik olur. Ama eitimi düzeltirseniz bunlarn hepsi de kendiliinden düzelir. Geçmie kyasla iyi bir durumdayz. Daha da iyi olacaz.

- ngilizce için programlar gelitiriyoruz

Daha sonra ngilizce kursu verilen snfa giren Ylmaz, yabanc dil örenmenin önemine deindi.

Milli Eitim Bakan smet Ylmaz, kendilerinin de okulda ngilizce eitimi aldn belirterek, Liseyi bitirdik. Epeyce de ngilizce dersi aldk. Ancak hayata çktmzda aldmz gösteremiyoruz. Demek ki almak yetmiyor. Aldnz ifade edebilmek de lazm. Bu konuda bir skntmz var. Babakanmzn talimat var. Önümüzdeki dönemden itibaren balyoruz. imdi önümüzdeki yl pilot illerdeki pilot okullar seçip, inallah bu dil problemini çözeceiz. eklinde konutu.

imdiye kadar gramere önem verildiini aktaran Ylmaz, Ancak konuamyorduk. Önce konuacaksnz. Ondan sonra dierlerini daha rahat gelitirebilirsiniz. Öncelikle kendinize güveneceksiniz. nsanlar genelde Hata yapacam. diye grup içinde konumaktan çekinir. Onun için çekingenlik oluyor. Bu yüzden kendi kendinize fren uyguluyorsunuz. Bunu ortadan kaldrmak lazm. Hata yapa yapa bunu düzeltirsiniz. imdi biz de inallah ngilizce programlar gelitiriyoruz. çok iyi programlarmz var. Bunlar hem belediyelerimizle hem de kim isterse onlarla paylaacaz. Genelde insanlar ngilizce diyor ama Arapça da baka dil de olabilir, inallah iyi bir yabanc dili evlatlarmza kazandracaz. ifadelerini kulland.

Bakan Ylmaz daha sonra da Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesini ziyaret etti

Ylmaza, Sancaktepe Belediye Bakan smail Erdem ile AK Parti stanbul Milletvekili Osman Boyraz da elik etti.

Ana Sayfaya Git