33 anaokuluna eğitim materyali

220 bin lira hibe destek ile Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki 33 anaokulu eğitim materyaline kavuştu.

Haberler 10.06.2019 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karacada Kalknma Ajansnca sunulan 220 bin lira hibe destek ile Diyarbakrn Silvan ilçesindeki 33 anaokulu eitim materyaline kavutu.

Silvan lçe Milli Eitim Müdürlüünce, okul öncesi eitim alan çocuklarn örenmeye ilgisini artrmak, anaokullarndaki eitim kalitesini artrmak, dezavantajl bölgelerdeki örencilerin eitim ortamlarnn fiziki, beeri ve teknik alt yapsn güçlendirerek okullar cazibe merkezi haline getirmek amacyla proje hazrland.

Karacada Kalknma Ajans, Silvanda 33 Ana Snfnn Fiziki artlarnn yiletirilmesi ve Okullama Orannn Artrlmas Projesine 220 bin lira hibe destek verdi.

Bu destekle temin edilen trafik iaretleri, oyun malzemeleri, robotik kodlama seti ve tablet gibi çok sayda materyal, örencilerin kullanmna sunulmas için öretmenlere teslim edildi.

22 farkl eitici ve öretici materyal ile eitim görme imkanna kavuacak çocuklar hem elenecek hem de örenecek.

Ana snflarmzn temel ihtiyaçlarn gidermi olduk

Silvan Kaymakam Adem çelik, okul öncesi eitim standartlarnn gelitirilmesi amacyla hazrlanan projenin hayata geçirildiini söyledi.

lçedeki 33 ana snfnda temel malzemelerin datmnn gerçekletirildiini ifade eden çelik, Ana snflarmzn temel ihtiyaçlarn bu proje kapsamnda gidermi olduk. Okullarmzda temel fiziki artlar ile oyuncak noktasnda bir takm eksikler vard. Bu proje kapsamnda bir ksmn gidermi olduk. Bir ana snf için ihtiyaç olan ne varsa hepsi alnm oldu. dedi.

Malzemeler yerletirilmeden önce snflarn boya ihtiyacnn da giderildiini belirten çelik, böylece çocuklar temiz ve salkl bir ortamda ana snflaryla buluturacaklarn aktard.

Bu materyaller çocuklarn geliimini destekliyor

Karacalar lkokulunda öretmen Merve Baharçiçek, eitim materyallerinin örencilerin geliimine salad katkya deinerek, destein eitim ve öretimde büyük faydasn göreceklerini dile getirdi.

Baharçiçek, Köy çocuklar bu materyallerle daha önce ulaamadklar eitim imkanlarna ulam oldular. Materyallerin fazlal onlarn örenme ansn artryor. Bu da ehirde yaayan çocuklar ile köyde yaayan çocuklar arasndaki fark azaltyor. diye konutu.

Örencilerden Bagercan Klç (5), okulda arkadalaryla yeni malzemelerle oyunlar oynayp, elendiklerini söyledi.

Bünyamin Kara da okula yeni gelen malzemelerle etkinlikler yaptklarn anlatarak, zamanlarnn güzel geçtiini aktard.

Ana Sayfaya Git