33 yıl sonra öğretmenleri ile buluştular

Bingöl'ün Solhan ilçesinde 33 yıl önce 5 yıl görev yapan emekli öğretmen, ilçeye gelerek öğrencileri ile buluştu

Haberler 02.05.2019 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ordulu emekli öretmen Bekir ener, 33 yl önce görev yapt Bingölün Solhan ilçesine gelerek örencileri ile bulutu.

1981-1986 yllar arasnda Solhan Atatürk lkokulunda görev yapan emekli Öretmen Bekir eneri örencileri ilçeye davet etti. enerde bir gurup emekli öretmen arkada ile düzenledikleri Dou Anadolu Gezisi kapsamnda Solhan ilçesini ekletti. Bu sayede ilçeye 33 yl sonra tekrar gelen emekli öretmen, o dönem ki örencileri ile buluma frsat yakalad. Bir restoranda gerçekleen programda emekli öretmen Bekir enerin yan sra, dönemin okul müdürü Abdullah Ayman, o dönemi örenci olanlar ve geziye katlan emekli öretmenler yer ald.

Bulumada örencilerine sarlp hasret gideren Bekir öretmen, 1981 - 1986 yllar arasnda Solhan Atatürk lkokulunda 5 yl görev yaptn anmsatt.

O dönemin zorluklarn da aktaran ener, Biz ylmadk, acsyla tatlsyla Solhanda kz ve erkek örencilerime 5 sene eitim verdim. Ben eitim-öretim hayatmda eitimin hakkn verdiime inanyorum. Canl ahitlerim de buradadrlar. nann öretmenlik güzel bir meslektir. Bakn örencilerim geldi sarldlar, tutamadlar kendilerini dedi.

Bekir hocayla baarlar elde ettik

Emekli öretmen Bekir enerle birlikte çalan dönemin Okul Müdürü Abdullah Ayman ise, Öretmenimiz hepimizi duygulandrd. Öretmenlik gerçekten güzeldir. Bakn hocamz burada Solhan Atatürk lköretim Okulunda görev yaparken ben bir köy okulunda öretmenlik yapyordum. Hocamz daha buradayken ben bu okula müdür olarak atandm. Tabii ben daha gençtim. Bekir hocam ve dier öretmen arkadalarmz benden daha tecrübeliydiler. Okul müdürü olarak oraya gittiimde kendilerinden çok ey örendim. O yardmlarndan dolay hiçbir zaman sknt çekmedim. Birlikte kardelik çerçevesinde bir çalma yürüttük. Hiçbir zaman onlara müdürlük gözüyle bakmadm kendilerine hep aabey gözüyle bakyordum. Birlikte çalmann sonucunda baarl da olduk. Okulumuzda çok baarlar elde ettik. O dönemde çok güzel anlarmz oldu. O günleri hep anyorum. Allah kendilerine raz olsun. Bizleri unutmam, maallah. Örencilerim bana haber verince çok duygulandm. Adeta koarak buraya geldimifadelerini kulland.

Bekir öretmenin örencileri ise, yllar sonra bir araya gelmekten dolay duyduklar mutluluu aktarrken, bulumalarna vesile olan Remzi Gengörüye de teekkür etti.

Ana Sayfaya Git