Şampiyon!

Diyarbakırlı 27 yaşındaki Orhan Kırak, parkta dans edenleri izleyerek başladığı merakını hayatının vazgeçilmezi haline getirdi. Girdiği yarışmalarda iki kez Türkiye şampiyonu olan Kırak, daha sonra bölgede bir ilki başararak dans kültürünü aşılamak için şehir dansı stüdyosu kurdu.

Haberler 16.04.2019 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaklak 17 yl önce Yeniehir ilçesinde bulunan Ant Parkta dansçlar izleyen Orhan Krak, dansa merak sald. Jimnastikle balad yeteneini gelitirerek dans hayatnn odak noktas haline getiren Krak, girdii yarmalarda iki kez Türkiye ampiyonu oldu. Dans kültürünü doup büyüdüü topraklara alamaya çalan Krak, bölgede bir ilk olan ehir dans stüdyosu kurdu. imdilerde dünya ampiyonasna hazrlanan Krak, açt stüdyo ile bölgede bulunan yetenekli çocuklar kefedip ampiyonalara katlmalarn salayacak.

Parkta örendi, Türkiye izledi

Yaklak 17 senedir dans ettiini belirten Orhan Krak, dans kültürünü Güneydou Anadolu Bölgesine alamay hedeflediini söyledi. Krak, Türkiyede sayl yarmalara girdim. 2 kere Türkiyede birincilik kazandm, breaking alannda zmirde düzenlenen Break The Battle ve Bornova Belediyesinin düzenledii Hiphop 4 Life yarmalarnda birinci oldum. Güneydou Anadolu Bölgesinde ilk kez Urban dance isimli ehir danslar stüdyosu kurdum. Buras için çok faydal olacak bir stüdyo. Güneydou Anadolu Bölgesinde çok yetenekli çocuklar var, onlar için bu stüdyo büyük bir ans oldu. Güzel herkes elenerek dans ediyor. Dansa jimnastikle baladm, Ant Parkta zmirde örendikleri hareketleri alp buraya getirerek kültüre alamaya çalan aabeylerimizden örendik ve daha sonra bizde gelitirmeye baladk. Bizim en büyük ansmz internet oldu, oradan videolar izleyerek kendimizi gelitirmeye baladk. Bu bölgede daha yeni bu kültür aça çkyor, bu onlar için büyük bir ans ve elimden geldikçe temeli en güzel eklinde vermeye çalyorum dedi.

Dans örencilerinden 12 yandaki Nisa Yldz ise, dans yaparak hem elendiini hem de örendiini söyledi. Yldz, Krakn dans öretmenleri olduu için anl olduklarn söyledi.

Örencilerden Ece Sertaçl da, Türkiye ampiyonunun elinden dans örendiklerini ve bunun çok güzel bir duygu olduunu ifade etti.

Ana Sayfaya Git