Şehit Mehmet Acar'ın adı okuduğu okulda yaşatılacak

Mardin'in Ömerli ilçesinde PKK'lıların tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar'ın ismi, ilçeye bağlı Salihköydeki ilkokula verildi.

Haberler 19.10.2019 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Ömerli ilçesinde PKKl teröristlerin tuzaklad patlaycy infilak ettirmesi sonucu ehit olan Uzman çavu Mehmet Acarn ad okuduu okulda yaatlacak.

4 Eylülde teröristlerin hain saldrs sonucu ehit düen Acarn, Salihköyde eitim öretim gördüü ilkokulda düzenlenen törende, sayg duruunda bulunuldu, stiklal Marnn okunmasnn ardndan lçe Müftü Yardmcs brahim Ik Kuran- Kerim tilaveti sundu.

ehidin öz geçmiinin okunmasnn ardndan okulun tabelas Salihköy ehit Uzman çavu Mehmet Acar lkokulu olarak deitirildi.

Törende konuan Kaymakam Hamza Türkmen, ehidin adnn okulunda yaayacan belirterek, bu okulda okuyan örencilerin de ehidin aziz hatrasyla eitim ve öretimlerini sürdüreceini söyledi.

ehit Mehmet Acar Allahtan rahmet dileyen Türkmen, ailesine de ükranlarn sundu.

Acarn ad okuduu okulda yaatlacak

Türkmen, bunun hain terör örgütünün ilk saldrs olmadna iaret ederek, yllardr asker, polis, doktor, kaymakam, öretmen, Türk, Kürt daha nicelerine bu acy yaattn vurgulad.

Fakat unu unutmasnlar ve unutmayn ki; davamzdan asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceiz. Nasl ecdadmz çanakkalede gösünü siper etti ise biz de Bar Pnar Harekatnda gösümüzü siper edeceiz. Bu vesileyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadalar bata olmak üzere bu topraklar uruna kanlarnn son damlasna kadar mücadele eden ehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Kahraman gazilerimize sayglarm sunuyorum. Allah Mehmet Acarn ve tüm ehitlerimizin ehadetlerini kabul etsin, mekanlarn cennet etsin.

Törene, Belediye Bakan Hüsamettin Altnda, Cumhuriyet Basavcs çar Börekçi, Garnizon Komutan Yüzba Kamil Aksoy, lçe Emniyet Amiri Beytullah Mavi, ehit Acarn babas, annesi, ei, öretmenler, örenciler ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git