Şeker gibi müze

TÜRKİYE'nin önemli gastronomi kentlerinden Şanlıurfa'da aralarında 12 bin yıllık tarihiyle Göbeklitepe'nin de bulunduğu tarihi mekanlar, Dünya Şefler Birliği jüri üyesi ve pasta şefi Ece Akyıldız'ın eliyle şeker hamurunda hayat buldu.

Haberler 15.05.2019 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

UNESCOnun Dünya Miras Geçici Listesinde yer alan Göbeklitepe, Harrandaki konik kubbeli evler, nesli tükenmekte olan Kelaynak kular, isot yapan kadnlar ile mehur Urfa kebabnn eker hamuruyla yaplan minyatürleri Harran Üniversitesince açlan eker Sanat Müzesinde sergilenmeye baland.

EKER GB MÜZE

Üniversitenin Osmanbey Yerlekesinde yer alan Feyzullah Efendi Konandaki müzede sergilenen eserler Dünya efler Birlii jüri üyesi ve pasta efi Ece Akyldzn elinde hayat buldu. Sanat ekeri Müzesi açlnda konuan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri çelik, Ece Akyldz müzede arlamaktan duyduklar mutluluu dile getirerek, Bu eserler, el emei göz nuru sarf edilerek yaplan eserler. Bizleri krmayarak anlurfaya gelen bata Ece Hanma ve emei geçen herkese teekkür ediyorum diye konutu.

Müzede bulunmaktan dolay gurur duyduunu ifade eden ef Ece Akyldz ise anlurfa, gastronominin önde gelen kentlerinden birisi. Dünyada ilk tohumun atld, tarmn gelitii, 12 bin yllk tarihi ile Göbeklitepenin yer ald bir ehir. Harran Üniversitesinde de dünyadaki ilk ve tek eker sanat müzesi yerini ald. eker Sanat Müzesinin sadece gastronomi alannda deil, turizm alannda da anlurfaya çok büyük katksnn olacan düünüyorum dedi.

Ana Sayfaya Git