38 sonrası resimler

Siirt Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, 1938 ve sonraki yıllardan kalma eserlerin yer aldığı fotoğraf sergisi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda açıldı.

Haberler 12.02.2018 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kültür ve Turizm Müdürü Remzi Uslu, kentin çok zengin bir tarihi envantere sahip olduunu belirterek, lim Spor Kültür aratrma Vakf (SSKAV) ile Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüüyle ortak açtklar sergide birbirinden güzel fotoraflarn yer aldn açklad. Uslu, uanda bulunduumuz ortamda da kadim Siirtin tarihini anlatan fotoraflar ve oyunlarn anlatan sergi tertipledik. Sergimizde 1930lu yllara ait Siirtin genel görüntüleri, en eski tarihleri, yaantlar, evleri, kültürünü ve o gün ki basnda çkan haber kupürlerini görme imkan bulacaklar bir sergi düzenledik. Sergiyi açmamzdaki ana amacmz geçmi ve gelecek arasnda köprü oluturmaktr. Eski dönemi hatrlayan vatandalarmz sergiye gelerek hatrlad fotoraf yarm incelediini gördük. Gençliini birebir yaama ortam salyoruz dedi.

KÜLTÜREL ZENGNLK

Eskiehirden Siirtte misafir olarak geldiini belirten Cahit Ylmaz adl vatanda ise, Siirtin eski dönemdeki kültürünün çok zengin olduunu aktard. Siirtin eski tarihini örenme frsat bulduunu söyleyen Ylmaz, Sergiyi gezdim Siirtin tarihini anlatan fotoraflar gördüm güzel, houma gitti. Siirtin eski dönemlerde yaanm fotoraflar dikkatimi çekti. Siirti anlatmakla deil gelip görmek lazm. Ben bir yabanc olarak Siirt çok beendim. nsanlar çok misafirperver diye konutu.

Yunus Mülayim adl vatanda, Koruma altnda bulunan 20 çocukla sergiyi gezmeye geldik. Siirtin eski tarihini belirten fotolarn olduunu gördük. Gençlerimizin tarihimizden habersiz kalmamalar gerekir ifadelerinde bulundu.

Ana Sayfaya Git