4 bin 500 TL burs

Üniversite-sanayi iş birliğinde daha güçlü bir dönem başladı. Sanayide nitelikli insan kaynağını artırmak için geçen yıl hayata geçirilen Sanayi Doktora Programı’nın yeni çağrısı açıldı. Programa kabul edilen doktora öğrencilerine aylık 4 bin 500 TL burs verilecek. Bursiyerlerin doktora sonrası maaşları ise brüt asgari ücretin iki katından az yani bu yıl itibariyle 5 bin 116 TL’nin altında olmayacak.

Haberler 15.10.2019 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni çary Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank duyurdu. Ülkelerin rekabet güçlerini artrmalarnda üniversite-sanayi i birliinin önemli olduunu ifade eden Sanayi ve Teknoloji Bakan Varank, Bu program, Milli Teknoloji Hamlesi vizyonumuzun önemli bileenlerinden biri olarak uyguluyoruz. 2023 hedeflerimiz dorultusunda yetimi akademik kadrolar sanayiye entegre etmek istiyoruz. dedi.

ÖNCE BURS SONRA STHDAM

Bakan Varank, ülkelerin katma deeri ve rekabet gücünü artrmalarnda üniversite-sanayi i birliinin hayati bir öneme sahip olduunun altn çizerek, Nitelikli insan kayna olmadan, ne yaparsak yapalm, hedeflerimizi gerçekletirmek çok zor. Sahip olduumuz genç ve dinamik nüfus, en büyük avantajmz. Bu avantaj en iyi ekilde kullanmak adna, beeri sermayenin gelitirilmesi alanndaki politikalara özel önem veriyoruz. te Sanayi Doktora Program da, vizyonumuzun temel unsurlarndan bir tanesi. Programla birlikte, bir taraftan sanayide ihtiyaç duyduumuz doktora derecesine sahip insan kaynan yetitirirken, dier taraftan i gücü piyasalaryla balanty kuruyoruz. Doktora örencilerimiz, eitimleri boyunca teorik bilgiyi, pratik alanda uygulama ansna kavuacaklar. Mezuniyet sonrasndaysa, sunduumuz istihdam garantisi sayesinde, çaltklar alanda hiç ara vermeksizin katma deer üretme ansna sahip olacaklar. Bar Pnar Harekatnda da gördük ki savunma sanayisindeki nitelikli insan gücü bizi bir adm daha öne çkartyor. Böylece Sanayi Doktora Program gibi yenilikçi uygulamalarn önemini bir kez daha idrak etmi olduk diye konutu.

KAPSAM GENLETLD

TÜBTAKn 2244-Sanayi Doktora Program 2019 yl çarsnda kapsam geniletildi. Ar-Ge, tasarm merkezlerine sahip veya teknoparklardaki irketlerin faydalanabildii programda deiiklie gidildi. Artk en az bir TÜBTAK projesi sonuçlandrm özel sektör kurulular da programdan faydalanabilecek. Doktora örencileri, üniversite ve sanayi ile birlikte seçilecek ve yine üniversite ile sanayinin birlikte karar verecei projelerde aratrma yapacak.

YURT DII ÖDÜLÜ

Program ile doktora örencilerine 4 yl boyunca aylk 4 bin 500 TL burs verilecek. Bu bursun yüzde 75ini TÜBTAK, yüzde 25ini de özel sektör kurulular karlayacak. Doktora örencileri, TÜBTAK tarafndan belirlenen akademik baar kriterlerini yerine getirirlerse, doktora döneminde çalmalarn 6 ay yurt dnda devam ettirme hakk kazanacak.

MAAI DA BELL

Yeni çar ile birlikte istihdam destei sürecinde bursiyerlere ödenecek ücret için bir taban belirlendi. Buna göre; sanayi kuruluu tarafndan istihdam döneminde bursiyerlere ödenecek aylk ücret, o yln brüt asgari ücretinin 2 katndan az olamayacak. TÜBTAK, 3 yl boyunca bu ücretin yüzde 60a kadar olan ksmn karlayacak.

SON BAVURU 13 ARALIK

2244-Sanayi Doktora Program kapsamnda 2019 yl bavurular 13 Aralk 2019 tarihine kadar yaplabilecek. Geçen sene ilk kez devreye giren program, üniversite ve sanayi kurulular tarafndan youn ilgiyle karlanm, 517 doktora örencisinin yetitirilmesi için karar alnmt.

Ana Sayfaya Git