4 bin öğretmen alımı yapılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'de yaşayan Suriyeli öğrencilerin Türkçeyi daha iyi öğrenebilmesi için Türkçe öğretmenliği, Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği ve sınıf öğretmenliği branşlarından 4 bin 200 öğretmeni geçici olarak bir yıllığına istihdam etmeye hazırlanıyor.

Haberler 05.11.2016 - 08:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamu Personeli Seçme Snav puanlarna göre mülakatla ie alnacak öretmenler, Suriyelilerin youn olarak yaad 23 ehirde bir yl süreyle Geçici Eitim Merkezlerinde hizmet verecek

MEB Hayat Boyu Örenme Genel Müdürü Altunel, Suriyelilere Türkçe öretimi için 500 Türk dili ve edebiyat, 700 Türkçe öretmenlii ve 3 bin snf öretmenlii branlarndan mezun öretmenleri geçici olarak istihdam edeceiz. Öretmenlerimizi bir yllna alacaz. çalacaklar süre zarfnda yaklak 3 bin TLnin üstünde maa alacaklar

Milli Eitim Bakanl (MEB), Türkiyedeki Suriyeli örencilerin Türkçeyi daha iyi örenebilmesi için Türkçe öretmenlii, Türk dili ve edebiyat öretmenlii ile snf öretmenlii branlarndan 4 bin 200 öretmeni geçici süreyle istihdam etmeye hazrlanyor.

Milli Eitim Bakanl ile Avrupa Birlii arasnda imzalanan Suriyeli Örencilerin Türk Eitim Sistemine Entegrasyonu projesi kapsamnda Geçici Eitim Merkezlerinde (GEM) ve Suriyeli örencilerin youn olduu MEBe bal okullarda çalmak üzere birinci etapta 4 bin 200 öretmeni bir yllna istihdam edecek.

MEB Hayat Boyu Örenme Genel Müdürü Ali Rza Altunel, Avrupa Birlii (AB) ile Türkiye arasndaki Geri Kabul Anlamas çerçevesinde, ABnin, Suriyeli örencilerin Türk eitim sistemine entegrasyonu için proje kapsamnda 300 milyon avroluk destek vereceini söyledi.

Altunel, geçici görevlendirilecek öretmenlerin ücretlerinin Suriyeli örencilerin Türk Eitim sistemine entegrasyonu kapsamnda karlanacan ifade etti.

Suriyeli örencileri Türk eitim sistemine kademeli dahil ettiklerini aktaran Altunel, Türkiyede eitimini sürdüren 151 bin yabanc örencinin yüzde 99unun Suriyeli olduunu belirtti.

Suriyeli örenciler için kurulan Geçici Eitim Merkezilerinde 327 bin yabanc örencinin eitim aldn söyleyen Altunel, GEMler, Suriyelilerin yaadklar ehirlerde okullama sorunu yaamalarndan dolay oluturduumuz alanlardr. Alacamz 4 bin 200 öretmenimiz GEMlerde ve Suriyeli örencilerin eitim gördüü Bakanlmza bal okullarda çalacaklar. diye konutu.

300 milyon avroluk destek

Projenin uygulanma sürecine geçen hafta balandn ve toplam 300 milyon avroluk finans desteinin 90 milyon avrosunu aldklarn dile getiren Altunel, unlar söyledi:

AB projesi kapsamnda verilecek 3 bin avroyu Suriyeli çocuklarn eitimi için en iyi ekilde kullanacaz. Suriyelilere Türkçe öretimi için 500 Türk dili ve edebiyat, 700 Türkçe öretmenlii ve 3 bin snf öretmenlii branlarndan mezun öretmenleri geçici olarak istihdam edeceiz. Öretmenlerimizi bir yllna alacaz. çalacaklar süre zarfnda yaklak 3 bin TLnin üstünde maa alacaklar.

Öretmen adaylarnn, Kamu Personeli Seçme Snav (KPSS) puanlaryla bavuru yapacaklarn ve sözlü mülakata katlabilmek için branlara ayrlan kadro saysnn iki kat aday içinde olmalar gerektiini ifade eden Altunel, bir yllna çalacak öretmenlerin görevinin ihtiyaç dahilinde ve ABnin proje destei devam ettii sürece uzatabileceini bildirdi.

artl nakit destei ile yaama katk

Suriyeli vatandalarn 23 ehirde youn yaadklarn ve öretmenlerin yüzde 80inin buralarda istihdam edileceini anlatan Altunel, En youn yaadklar iller, Hatay, Gaziantep, Urfa, Kilis ve stanbuldur. Dolaysyla bu alnacak öretmenlerin yüzde 80i bu illerde istihdam edilecek, kalan yüzde 20lik ksm ise Bursa, Ankara, Kahramanmara bata olmak üzere dier illerde istihdam edilecek. dedi.

Gelir düzeyi düük ailelere artl nakit destei yardmnn Suriyeli çocuklara da yaplmasn planladklarn söyleyen Altunel u deerlendirmede bulundu:

Ülkemizde eitim çanda 833 bin Suriyeli çocuk bulunuyor. Maalesef bunlarn 475 binini okullatrabilmi vaziyetteyiz. Okuyamayan örencilerin bir ksm ailelerinin geçimlerini temin etmek için çalmak durumunda kalyor. artl nakit destei ile 20 bine yakn Suriyeli çocuun ailelerine yük olmalarn engellemi olacaz. Hem de onlara katk sunmu olacaz.

Bavurular 8-10 Kasm tarihlerinde

Müracaat etmek isteyen adaylar, 8-10 Kasm tarihlerinde 81 ilde elektronik ortamda bavuru yapacaklar ve il milli eitim müdürlüklerine bavurularn onaylatacak.

Öretmen adaylar, müracaat için gerekli belgeler ve dier artlar, ilgili genel müdürlüün hbogm.meb.gov.tr adresinden ulaabilecek.

Mülakat günü ve yeri ayn siteden duyurulacak.

Ana Sayfaya Git