4 önemli ipucu

6 Haziran’da yapılacak Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) sayılı günler kaldı. Uzaktan eğitim döneminde, LGS’ye hazırlanan öğrenciler için eğitim ve kaynak desteğini sunan uzmanlar LGS’ye hazırlanan öğrencilere avantaj sağlayacak 4 ipucu verdi.

Haberler 31.05.2021 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

1- Etkili çalma planlar oluturun: çalma düzeninizi kontrol ve takip edebilmek için kolayca görebileceiniz yerde bir takvim bulundurun ya da dijital not uygulamas kullann. Program kontrol etmeyi ve takip etmeyi kolaylatrmak için örenme içeriklerine farkl renkler kullann.

2- Konsantrasyonunuzu gelitirin: Her 50-60 dakikalk çalma için 10-15 dakikalk aralar verin. Aralarda enerji almak için bir eyler attrn, yürüyüe çkn ya da sevdiiniz arklar dinleyin.

3- Kendinizi gözlemleyin ve örenmedeki yanl davranlarnz olumluya çevirin: Günlük bir program yapn. Kendinizi izlemeyi sürdürürseniz, program kolaylkla uygulayabilirsiniz.

4- Etkili performans deerlendirmesi yapn: Deerlendirmeyi daha net tutmak için örenme deerlendirme formlar hazrlayn. Formu hazrlarken dikkat etmeniz gerekenlerse öyle olmal: Güçlü ve zayf yönlerinizi belirleyerek liste oluturup günlük tutma rutininizi sürdürmek.

BU TAVSYELER VELLER çN...

Marmara Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danmanlk Anabilim Dal öretim görevlisi Prof. Dr. Müge Yüksel, velilere önemli tavsiyelerde bulundu:

BASKI YAPMAYIN

Pandemi sürecinde elbette çocuklar bunald. Veliler bu konuyla ilgili bize danyorlar, biz de diyoruz ki Beklentilerinizi bask olarak yanstmayn. çünkü bask olunca çocuklarda farkl türlü skntlar ortaya çkyor. Stresin çocuklar üzerinde yaratt birçok olumsuz etkiyi gözlemliyoruz. Düzenli çalmak, psikolojik olarak daha dirençli olabilmek, duygularn kontrol edebilmek çok önemli.

MOTVE EDN

Aileler, çocuklarn motive edecek biçimde yanlarnda olmal. Özelikle son dönemlerde çocukla birlikte hareket edilmeli. Dershanede ve okulda son iki hafta gerçek zamanl deneme snavlaryla geçer. Veliler, bu uygulamay evde yapmak için çocuklarna yardmc olabilirler.

KAPASTESN GÖRÜN

Herkes çocuunun en iyi okullarda okumasn ister ama mutluluk bu mu acaba? Veliler, çocuklarn olduu gibi kabul etmeli. Veli istiyor olabilir ancak çocuk bunu istiyor mu? Ya da çocuun yeterli kabiliyeti var m? Örnein veliye göre baar tp okumak olabilir ancak örenciye göre konservatuvar okumaktr. çocuun kapasitesini görmek ve ona göre yol çizmek çok önemli.

Ana Sayfaya Git