40 liseliye milli mücadele gezisi

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Diyarbakır'da 40 lise öğrencisine yönelik Ankara, Samsun, Amasya ve Sivas gezisi düzenlenecek.

Haberler 16.05.2018 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

19 Mays Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayram etkinlikleri kapsamnda Diyarbakrda 40 lise örencisine yönelik Ankara, Samsun, Amasya ve Sivas gezisi düzenlenecek.

Diyarbakrn Bismil Kaymakaml ve Bismil Belediyesinin desteiyle Bismil lçe Milli Eitim Müdürlüünce 19 Mays Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayram etkinlikleri kapsamnda Bismil Fen Lisesinde örenim gören baarl 40 örenci, Ankara, Samsun, Amasya ve Sivasa geziye götürülecek.

ZYARET EDECEKLER YERLER

Örenciler, Cumhurbakanl Külliyesi, Antkabir, Ulus Eski Meclis, Hac Bayram- Veli Türbesi, THK Müzesi, TBMM, Milli Eitim Bakanl, çileri Bakanl, Gençlik ve Spor Bakanl, Samsunda Bandrma Vapuru, Kent Müzesi, Onur Ant, Gazi Müzesi, Seyir Teras, Panorama 1919 Müzesi, Amasyada ise Amasya Kalesi, ehzadeler Müzesi, Burmal Minare Camisi, Alçak Köprü ve Ferhat Su kanal gezilecek.

Amasyadan Sivasa geçilecek. Sivasta çifte Minare, ifaiye Medresesi, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi, Sivas Kalesi, Sivas Ulu Cami ve zzettin Keykavus Türbesine ziyaretler gerçekletirilecek.

Ana Sayfaya Git