40 yaşın üzerindeki öğrencinin yurt kaydı yeniden yapıldı

KYK'nin yurtlara giriş kıstaslarının değiştirilmesi sonucu kaldığı yurttan çıkarılan 40 yaşın üzerindeki öğrenci, Kamu Denetçiliği Kurumunun girişimleriyle yeniden yurda kaydedildi

Haberler 27.01.2018 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kald yurttan çkarlmas nedeniyle Kamu Denetçilii Kurumuna (KDK) bavuran 40 ya üstündeki örencinin yurt kayd yeniden yapld.

KDKden yaplan yazl açklamaya göre, kuruma bavuran 40 yan üzerindeki örenci, 2016-2017 eitim ve öretim ylnda annesiyle yaad evin yklmas ve annesinin vefat sebebiyle, Yüksek Örenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüü tarafndan ara snf kontenjanndan özel durumlar gözetilerek erkek örenci yurduna yerletirildiini bildirdi.

Bavurucu, yönetim tarafndan yurtlara giri kstaslarnn deitirilmesi sebebiyle kald yurttan çkarldn ve madur edildiini belirterek, kaydnn yeniden yaplmas talebiyle KDKye bavurdu.

KDK, ikayet bavurusunu inceleyerek, bavurucunun hakl olduunu belirleyip, maduriyetinin giderilmesi ve yurda kaydnn yeniden yaplmas için KYK Genel Müdürlüü ile görümeler gerçekletirdi.

Görümeler sonucunda bavurucunun yurt kaydnn yeniden yaplmas saland.

Bavurucu, KDKnin giriimleriyle yurda kaydnn gerçekletirildiini belirterek, kurum ve yöneticilerine teekkürlerini iletti.

Ana Sayfaya Git