Yaklaşık 400 bin evde Turkcell farkıyla ders işlendi

Her gün yaklaşık 400 bin evdeki öğrenci ve öğretmeni online sınıflarda buluşturan Turkcell'in sabit internet kullanımı bir haftada yüzde 40 artış kaydetti.

Haberler 30.03.2020 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Turkcellden yaplan açklamaya göre, koronavirüs günlerinde evde eitim ve evde i hayat için destek veren Turkcell, #EvdeHayatVar diyerek Türkiyenin yannda duruyor. Turkcell, güçlü altyaps üzerinden evlere kadar sunduu k hznda fiberle kullanclarna kesintisiz balant salyor.

Her gün yaklak 400 bin evdeki örenci ve öretmeni online snflarda buluturan Turkcellin sabit internet kullanm bir haftada yüzde 40 artt. Ayrca Turkcell fiber müterileri, Türkiyenin resmi dijital eitim platformu EBA içeriklerine 100 Mbps yükleme ve 100 Mbps indirme hzyla annda ve kesintisiz ulat.

Açklamada görülerine yer verilen Turkcell Kurumsal ve Ev Sattan Sorumlu Genel Müdür Yardmcs Ceyhun Özata, yaklak 1,5 milyon haneye fiber internet götürdüklerini belirterek, Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn sebebiyle alnan önlemler kapsamnda Turkcell olarak güçlü fiber altyapmz ile milletimize hizmet etmek için var gücümüzle çalyoruz. Bir kez daha görmü olduk ki yüksek hzl, kesintisiz internet balants ülkemiz için çok büyük önem tayor. Dünyayla ayn anda Türkiyede balattmz fiber ça sayesinde bugün vatandalarmz evlerinde eitimlerine, i hayatlarna kesintisiz olarak devam ediyor. ifadelerini kulland.

FBER TERCH

Fiberi tercih eden müterilerin saysnda normal döneme göre haftalk yüzde 50 art yaadklarn aktaran Özata, unlar kaydetti:

Kesintisiz eitim için öretmen ve örencilerimizin yükleme ve indirme hzn tarifelerinden bamsz olarak 100 Mbpsye çkardk. lk hafta internet kullanm alkanlklarna baktmzda ise genel itibaryla yüzde 40 art gözlemlerken, baz saatlerde yüzde 80-90 artlara rastladk. Fiberimizin olmad yerlere k hznda interneti götürdüümüz Superbox çözümümüze ise bir haftada gelen talep yüzde 100 artt. Örencilere ve çalanlara tanabilir olmasyla büyük kolaylk saladmz Superboxn 24 saat içerisinde kurulumunu gerçekletirerek bu kritik dönemde hayatn evden devam etmesine katk saladk. Ayrca, mobil uygulamasnn yan sra fiber altyapmz üzerinden hizmet verdiimiz TV+ta da EBA TVye yer vererek tüm kanallarmz herkese açk hale getirdik. Bu sayede bir haftada TV+ izleme süresi yüzde 10 artt. Güçlü altyapmz ve bu altyap sayesinde hizmet verdiimiz ürün ve servislerimizle bu zor günlerinde ülkemizin yannda olmay sürdüreceiz.

Ana Sayfaya Git