400 bine yaklaştı

YÖK Dersleri Platformu'na öğrencilerden yoğun ilgi

Haberler 01.04.2020 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurulunca (YÖK), koronavirüs önlemleri kapsamnda üniversite örencilerinin açk eriimine sunulan YÖK Dersleri Platformunun ziyaretçi says 400 bine yaklat.

YÖKten yaplan açklamaya göre, 2020 hedefleri arasnda yer alan YÖK Dersleri Projesi kapsamndaki YÖK Dersleri Platformu (Yükseköretim Kurumlar Dersleri) uzaktan eitimin balad ilk gün 23 Martta örencilerin açk eriimine sunuldu.

nternet sayfas ara yüzüne https://yokdersleri.yok.gov.tr/ internet adresinden giri yaplan platformun tasarmnda, kullanc dostu bir yöntem izlendi. Üniversitelerin akademik sayfalarna benzer bir web ara yüzü oluturarak, kurumsal internet sitesi ve mobil uygulamas gibi farkl kanallardan da sisteme giri yaplabilmesine imkan saland.

Geçen hafta banda üniversite örencilerinin açk eriimine sunulan YÖK Dersleri Platformuna giren tekil kii says, günlük ortalama 50 bin dolaynda oldu. Bugüne kadar platforma giren toplam ziyaretçi says ise 400 bine yaklat.

YÖK yetkilileri, henüz bir hafta olmasna ramen platforma gösterilen youn ilginin, uzaktan eitim esnasnda örencilerin dijital ders içeriklerinden de istifade ettiini gösterdiini belirtti.

PLATFORMA EN çOK CEP TELEFONU ÜZERNDEN GR YAPILDI

Platformu kullananlardan yüzde 68inin mobil telefon, yüzde 31inin masaüstü bilgisayar, yüzde 1inin ise tablet bilgisayardan sisteme giri yapt belirlendi.

EN çOK GR STANBULDAN

Sisteme en çok stanbuldan giri yapld. stanbulu srasyla Ankara, zmir ve Adana takip etti. Platforma en çok giri yaplan iller arasnda Diyarbakr, Samsun, Antalya, Bursa, Konya ve Gaziantep gibi farkl bölgelerinden ehirler de yer ald.

KKTCDEN ABDYE SSTEME BRçOK ÜLKEDEN GR YAPILDI

YÖK Dersleri Platformuna sadece Türkiyedeki deil, yurt dndaki örencilerin de ilgi gösterdii kaydedildi.

Platforma giriler incelendiinde, Türkiyeden sonra en çok giri yaplan ülkenin KKTC olduu tespit edildi. KKTCyi srasyla Almanya ve ABD izledi. Platforma en çok giri yaplan ülkeler arasnda Azerbaycan, Hollanda, Krgzistan, ngiltere ve Yunanistan da bulunuyor.

- ODTÜDEN DJTAL DERS KTABI VE VDEO DESTE

lk aamada stanbul, Atatürk ve Anadolu üniversitelerinin dijital ders içeriklerinin yer ald platforma ODTÜ de önemli katk salayarak, kendi akademisyenlerince hazrlanan ders kitaplar ve videolarn paylat.

Böylelikle ders kitaplarnn yannda baz derslerin videolar da ilk kez platformda yer almaya balad. Platformdaki derslere ait video ve sunumlarn da yaknda artacan belirten YÖK yetkilileri, üniversitelerin platforma katklarndan duyduklar memnuniyeti dile getirdi. Yetkililer, birçok üniversitenin katk için kendileriyle temasta olduunu bildirdi.

- Örencilere farkl akademik kültürlerle tanma frsat

Yakn zamanda farkl birçok üniversitenin yapaca ders kitab, video ve sunum gibi farkl dijital içerik katklar sayesinde, platformun program ve içerik says zenginletirilecek. Bu sayede örenciler, farkl akademik kültürlerle de tanma frsatn yakalayacak.

Ana Sayfaya Git