48 yıl sonra öğretmeniyle

Bingöllü doktor, 48 yıl sonra öğretmenini köyünde ağırladı

Haberler 13.06.2022 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölün Karlova ilçesi doumlu doktor Fikret Zengin (65), bugünlere gelmesinde büyük emei olan ilkokul öretmenine olan vefasn, 48 yl sonra köyünde arlayarak gösterdi.

Tuzluca köyü Mikail mezrasnda 1957 ylnda doan Zengin, Solhan ilçesindeki Yatl Bölge Okulunda eitim hayatna balad. Mesleine ayn okulda 18 yanda adm atan öretmen aziye çelikler ise Zengini hem eitti hem hayata hazrlad.

Okuldan mezun olduktan sonra en son 1974de öretmeni çelikleri gören Zengin, 1984 ylnda zmirde tp eitimini tamamlayarak Elazda hekimlik yapt.

Almanyada psikiyatri ve psikoterapi alanlarnda ihtisas yapan Zengin, daha sonra sviçreye yerleti.

Memleketini unutmayarak yaz aylarn mezrada yaptrd evinde geçiren Zengin, vefasn unutamad öretmeniyle sosyal medya üzerinden iletiim kurdu.

Bursada yaayan öretmenini köyünde arlayan Zengin, yllar sonra yeniden bulumann heyecann yaad.

Öretmen ve örenci, hasret gidererek anlar yad etti, birlikte arklar söyledi.

ÖRENCM KÜLTÜREL YÖNDEN KENDN çOK GELTRM

çelikler, AA muhabirine örencisinin vefasndan dolay çok duygulandn belirtti.

Zenginin snfta önce pek iyi olmadn sonra biraz ilgilenince snfn iyi örencileri arasna girmeyi baardn söyleyen çelikler, öyle konutu:

Zaman çok çabuk geçiyor. Arkadalarm duyunca hayretler içerisinde kald. Vefal, dürüst ve hayrsever bir örencim. Bunlar beni çok sevindirdi. Gerçekte u an örencimle çok youn duygular içindeyim. Tarifi mümkün deil, bunu ancak yaamak lazm. Yllar önceki baklar ayn ama fiziki yaps deimi, çünkü benim de deiti yatan dolay. Sosyal medyada bulduk birbirimizi, daha sonra telefonla görütük. Beni köyüne davet etti. Örencim kültürel yönden kendini çok gelitirmi.

HEM ÖRETMENMZ HEM ANNE VE BABAMIZDI

48 yl sonra öretmenine kavumann keyfini yaayan Zengin de 2 yl önce sosyal medyada görümeye baladklarn, onu yeniden görünce çok sevindiini dile getirdi.

Zengin, öyle devam etti:

Deseler ki en iyi öretmen kim; aziye öretmen, derim. Hem öretmenimiz hem anne ve babamzd. Böyle güçlü bir rolü vard. nsan bu dünyada iz brakr, bu bir izdir. Ondan dolay hocam bir daha görmek istedim, yaadmz duygularn yenilenmesini istedim. En son 1974te öretmenimi görmütüm. O günden bugüne kadar birebir hiç görüemedik. Kendisine çok teekkür ediyorum.

Ana Sayfaya Git