5 bin mezun verdi

Rektör Gül "Hedefimiz, bölgemizde birinci üniversite olmak ve uluslararası kimlik kazanmaktır"

Haberler 27.05.2017 - 08:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesinde (DÜ) 5 bin 100 örenci, 2016-2017 akademik ylnda mezun olmann heyecann yaad.

DÜ Konferans Salonunda düzenlenen mezuniyet töreninde sayg duruunda bulunuldu, stiklal Mar okundu.

Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoy, törende yapt konumada, DÜnün Türkiyenin en köklü üniversitelerinden olduunu söyledi.

DÜnün kurulduu günden bu yana önemli çalmalar gerçekletirdiini belirten Aksoy, üniversiteden mezun olan birçok kiinin kamu ve özel sektörde önemli noktalarda görev yaptn kaydetti.

5 BN MEZUN

Aksoy, mezunlara Sevgili gençler, yaptnz iten her zaman heyecan duymalsnz. Bizim bulunduumuz görevlerde belirli bir süre sonra sizler olacaksnz. Ülkemizi alm olduunuz noktadan çok daha iyi noktaya sizler tayacaksnz. diye seslendi.

DÜ Rektörü Talip Gül de üniversitede 33 bin 180 örencinin eitim aldn belirtti.

Kurumda 900 civarnda öretim üyesi ve bin 950 akademik kadro ile baarl bir ekilde eitimin sürdüünü ifade eden Gül, u bilgileri aktard:

Sadece bu öretim ylnda 300ü akn bilimsel faaliyet ve bir o kadar da sosyal ve sportif faaliyet gerçeklemitir. Bu dönemde akademisyenlerimiz bin 170 ulusal ve uluslararas makale, bildiri ve kitap yaynlamlardr. Hedefimiz, bölgemizde birinci üniversite olmak ve uluslararas kimlik kazanmaktr. Üniversitemizde lisans ve lisansüstü programlarda okuyan 255 yabanc uyruklu örencimiz vardr.

Mezuniyet töreni, örencilerin kep atmasyla sona erdi.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre ve l Emniyet Müdürü Tacettin Aslann da bulunduu törene, örencilerin aileleri de katld.

Ana Sayfaya Git