5 bin sözleşmeli öğretmen geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı, resmi eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görev yapanlar arasından 5 bin sözleşmeli öğretmen atayacak.

Haberler 04.05.2018 - 08:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlndan, resmi eitim kurumlarnda ek ders ücreti karlnda görev yapanlar arasndan 5 bin sözlemeli öretmen atanaca bildirildi.

Bakanlktan yaplan yazl açklamada, Milli Eitim Bakanlna bal resmi eitim kurumlarnda ek ders ücreti karlnda görev yapanlarn sözlemeli öretmenlie geçileri kapsamnda 5 bin atama gerçekletirilecei belirtildi.

Bavuru için Devlet Memurlar Kanunundaki gerekli artlarn salanmasnn yan sra Bakanla bal resmi eitim kurumlarnda 2017-2018 eitim ve öretim ylnda ek ders ücreti karlnda görev yapma gerekliliinin bulunduu ifade edilen açklamada, bavuru artlar öyle sraland:

5 BN SÖZLEMEL ÖRETMEN

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yallk veya malullük ayl almaya hak kazanmam olmak. Bakanla bal resmi eitim kurumlarnda ek ders ücreti karlnda yaptklar görevlerinden dolay bavuru tarihinin son günü itibaryla en az 540 gün sigorta primi ödenmi olmak. Mezun olunan yükseköretim program, Bakanln öretmenlie atanacaklarn tespitine ilikin kararna göre atama yaplacak alana uygun olmak. Öretmenlie kaynak tekil eden yükseköretim programlarndan mezun olanlarn ihtiyac karlamad alanlara atanacaklar hariç olmak üzere, Ortaöretim Alan Öretmenlii Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Program/Pedagojik Formasyon Eitimi Sertifika Programndan birini baaryla tamamlam olmak. Yurt dndaki yükseköretim kurumlarndan mezun olanlarn, Yükseköretim Kurulu Bakanlnca yüksek örenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki yükseköretim kurumlarna veya programlarna denklii kabul edilmi olmak.

PERSONEL SEçME SINAVI PUANI

Bavuru için 2017 yl Kamu Personel Seçme Snavnda atanaca alan için puan türleri itibaryla 50 ve üzerinde puan almann da gerektii bildirilen açklamada, unlar kaydedildi:

Devlet memurluundan veya öretmenlik mesleinden çkarlmay gerektiren bir ceza almam olmak. 657 sayl Kanunun 4/B maddesi kapsamnda sözlemeli öretmen olarak çalmakta iken sözlemeleri feshedilenler bakmndan, bavuru tarihinin son günü itibaryla bir yl bekleme süresini tamamlam olmak, artlar aranacaktr. Bu kapsamda sözlemeli öretmenlie bavurular, sözlü snav, atama yaplacak alanlar ve kontenjan çizelgesi ile atama takvimi ve dier hususlara ilikin duyuru daha sonra http://meb.gov.tr - http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yaynlanacaktr. Dier taraftan, bu kapsamda 5 bin sözlemeli öretmen pozisyonuna yaplan atamalar sonucunda bo pozisyon kalmas halinde, bo kalan pozisyonlara, öretmenlik için yaplan 2018 yl Kamu PersonelSeçme Snav sonuçlar esas alnarak ayn usulle atama yaplacaktr.

Ana Sayfaya Git