50 bin öğrenci spora yönlendiriliyor

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kayapınar Spor Kompleksinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, yoğun ve yorucu bir eğitim döneminin ardından çocuk ve gençlerin dinlenmeyi, eğlenmeyi ve spor yapmayı hak ettiğini söyledi.

Haberler 12.07.2019 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Okullarn tatil olmasyla eitim ve öretime ara veren örencilerin zamanlarn sportif aktiviteler ile geçirebilmeleri amacyla, Diyarbakr Gençlik ve Spor Müdürlüü bünyesinde 30 branta spor okullar açld.

Gençlik ve Spor l Müdürlüü ve Engelliler Spor Merkezleri tarafndan 30 branta uzman antrenörler eliinde l Müdürlüü tesislerinde ücretsiz kurslar balatld. 2018 ylnda il spor merkezleri kapsamnda 17 bin 294 kiinin faydaland kurslarn 2019 yl hedefi ise, 50 bine ulamak.

50 BN ÖRENCY SPORA YÖNLENDRMEK

Diyarbakr Gençlik ve Spor l Müdürlüü ehit Polis Halit Gülser Spor Kompleksinde gerçekletirilen yaz sporlar açl programna katlan Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, genç sporculara hitaben, Youn ve yorucu bir eitim sezonunu geride braktnz. Hepiniz dinlenmeyi, elenmeyi, sporu hak ettiniz. Bu yüzden Diyarbakrn tüm ilçelerinde gençlerimizin, çocuklarmzn sporla bulumas, salkl, mutlu, güvenli bir birey olmalarn salamak. Burada isteinize, yeteneinize ve beklentinize göre 30 branta spor okullarmz açld. Sizleri hem bedenen hem de ahlaken yetitirecek, hayata hazrlayacak baarl bir birey ve gelecekte sporcu olmanz salayacak çok güzel eitim ve spor programlarmz saland. dedi.

Güzelolu, Diyarbakr genelinde tüm tesislerimiz sizlere açk ve bekliyor olacak. Sizlerin içinden gelecein Türkiye, Avrupa ve dünya ampiyonlar çkacak, nice sportif baarlara ulaacaksnz. Bu yetenek sizlerde var. Bu yeteneklerinizin baarya ulamas için de büyük çaba sarf ediyoruz. ifadelerini kulland.

GENçLR MERKEZLERNDEK FAALYETLER

Geçen yla nispeten bu sene sporcu adaylarnn saysn arttrmay hedeflediklerini belirten Güzelolu, Geçen yl yaklak 20 bin örenci kardeimizi arladk. Bu ylki hedefimiz 50 bin çocuumuzu, gencimizi Diyarbakrda sporla buluturmak. Sizlerin spor eitim, gençlik merkezlerine ulamalarnz salamaktan balayarak temel ihtiyaçlarnz karlamak, gereken malzemeleri temin etmek ve sporla buluturarak bir arada tutmak için tüm hazrlklarmz yaptk. eklinde konutu.

Engelli bireylere yönelik yaplan sportif çalmalara da deinen Güzelolu, Özellikle engelli kardelerimizi de unutmadk. 4 branta sportif faaliyetlerine dönük altyaplar hazrladk. Hiçbir örencimizi sporun dnda tutmak istemiyoruz. diye belirtti.

Ana Sayfaya Git