500 bin kitap öğrencilerle buluştu

Kayapınar Belediyesince başlatılan "Bir Kitap Bir Dünya Projesi" kapsamında ilçedeki kütüphanelere gönderilmek üzere hazırlanan 500 bin kitabın dağıtımı yapıldı.

Haberler 07.03.2018 - 08:45 Son Güncelleme : 07.03.2018 - 08:46

Diyarbakrn Kayapnar lçe Belediyesi tarafndan balatlan Bir Kitap Bin Dünya Projesi kapsamnda alnan kitaplar, düzenlenen törenle ilçede bulunan okullarn kütüphanelerine datld.

Belediye Bakan Vekili Ozan Balcnn talimatyla balatlan Bir Kitap Bir Dünya Projesi kapsamnda ilçedeki anaokul, ilkokul, ortaokul ile liselerde yapm tamamlanan 52 zenginletirilmi (Z) kütüphaneye 500 bin kitabn datm için tören düzelendi. Kayapnarda bulunan ehit Polis Halit Gülser Kz mam Haitip Okulunda gerçekleen kitap datm törenine, Vali Hasan Basri Güzelolu, Büyükehir Belediye Bakan Vekili Cumali Atilla, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ozan Balc, ilçe milli eitim müdürleri, okul müdürleri, öremenler ve örenciler katld.

Vali Hasan Basri Güzelolu, Kayapnar Kaymakam Balcnn balatt çalmay takdirle karladklarn söyledi. Diyarbakrn tarihin her döneminde ilmin kaps olduuna dikkati çeken Güzelolu, son dönemde eitim alannda çok önemli deiimler yaandn kaydetti.

çOCUKLARA VE ETME YATIRIM

Sevgili çocuklar sizler bizim aydnlk yarnlarmzsnz. Hedefimiz sizlerin mutluluu, her alanda iyi yetimeniz ve üpheniz dünyayla yarmanzdr. nallah Diyarbakrn, Türkiyenin gelecei aydnlk ve çok güzel olacak. diyen Güzelolu, öyle devam etti:

Eitim alannda Diyarbakrda çok güzel deiimler yayoruz. Her eyden önce fiziki altyap, okullama ve eitimin kalitesinde Diyarbakrda ksa zamanda çok büyük dönüümler gerçekletirildi. Milletin kaynaklarn, milleti için harcayan bir anlayla belediyelerimiz insan merkezli hizmet temelinde çok önemli çalmalar yapyor.

30 BN 275 VATANDAIMIZA ULAILDI

Güzelolu, datlan kitaplarn her bir çocuun dünyasna farkl pencereler açacan ifade ederek, Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoann öncülüünde balayan okuma seferberliinde dün itibaryla Diyarbakr 30 bin 275 vatandamza ulat ve okullu yapt. ddiamz odur ki, yl sonunda Diyarbakr bu alanda da en büyük baary gösteren ilimiz olacak. ifadesini kulland.

MEDENYETMZN TEMEL KTAP MEDENYET

Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan vekili Ozan Balc ise, 500 bin kitabn okullarn kütüphaneleri ile birleeceini belirterek, Bizim medeniyetimizin temeli kitap medeniyeti. Ülkemizin gelecei olan örencilerimizi önemsiyoruz. Onlarn her alanda ilerlemeleri, gelimeleri, yetimeleri bizleri onurlandracak ve gururlandracaktr. Eitimi sadece akademik bir faaliyet olarak görmüyoruz. nsanlarn özelliklede örencileri zihinsel, ruhsal geliimlerinin de önemli olduunu düünerek bilgiye ulama açsndan kültürü, sanat, sporu, bilgiyi önemseyen bir anlaymz var. Eitim akademik bir faaliyet olmas ötesinde, ayn zamanda eitsel, kültürel, sanatsal ve sportif boyuta olan bir yaklam. Ya bizim çocuklarmz bilgi üretecekler ve bunu kullanacaklar, ya da bilgi üreten toplumlarn ürettii bilgiyi kullanp onlar tarafndan edilgen hale getireceklerdir.

BLGY ÜRETMEYE çALIACAIZ K?

Tabiri caizse ya bilgiyi üreteceiz, ya da onlar bizim canmza okuyacak. stiyoruz ki çocuklarmz gelecein güçlü Türkiyesinde göüsleri dimdik, alnlar açk olarak dünyann bütün çocuklar ile rakabet etsinler. Bunu biz çocuklarmza lütuf olarak sunmuyoruz. Biz yöneticilerin memleketimize, milletimize ve özelliklede sevgili çocuklarmza borcumuz ve yükümlülüümüz olarak görüyorum. çocuklara, eitime yatrm yapmamz lazm. En önemli ve anlaml yatrm budur dedi. Tören, okullara kitaplarn datlmasyla sona erdi.

Ana Sayfaya Git