500 bin öğrenci karne aldı

Diyarbakır'daki 1900 okulda eğitim gören yaklaşık 500 bin öğrenci, karnelerini alıp, yarıyıl tatiline girdi.

Haberler 18.01.2020 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 2019- 2020 Eitim ve Öretim Ylnn ilk döneminin sona ermesiyle 1900 okulda eitim gören yaklak 500 bin örenci karne ald.

Yaryl tatili nedeniyle Kayapnar ilçesinde bulunan Vehbi Koç lkokulunda karne datm töreni düzenlendi. l Milli Eitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taçerin katld törende, karnelerini alan örencilere, aralarnda kitaplarn da bulunduu çeitli hediyeler verildi.

KARNE ALAN ÖRENCLER

Bu yl ilk defa Milli Eitim Bakanl tarafndan gerçekletirilen yeni uygulamayla tatil saysnn 3e çktn belirten l Milli Eitim Müdürü Taçer, ki haftalk yaryl tatilimiz bugün balyor. Diyarbakr eitim ailesi olarak bugün il genelinde 500 bin yakn örencimiz 1900 okulumuzda karne heyecan yaamaktadr. 25 bin civarnda öretmenimizle birlikte bu molaya balyoruz. Bu mola çocuklarmz, velilerimiz ve elbette öretmenlerimiz için bir dinlenme süresi. Yeniden tazelenme ve nefes alma süreci. Zamanmz okuyarak, geçireceiz çocuklarla birlikte. Kitap datyoruz. l genelin birinci dönem itibariyle çok sayda kütüphaneye, çeitli atölyelere kavutuk. çok sayda projemiz var. Bu çerçevede devam edecek. Okumaya önem ve deer veren nesillerin artarak gelimesi için 1 milyona yakn kitap ba hedefiyle yola çktk. nallah baaracaz. Bugünkü molada da çocuklarmza tavsiye ettiimiz ey, dinlenmek ve bol bol okumak dedi.

Ana Sayfaya Git