500 bin tablet dağıtılıyor

MEB, 500 bin tabletin dağıtımına gelecek haftadan itibaren başlıyor

Haberler 08.10.2020 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle seyreltilmi uygulamalarla yüz yüze ve uzaktan sürdürülecek hibrit eitim modelinde, örencilere destek olmak amacyla 500 bin tabletin öncelikli ihtiyaç sahibi örencilere datmna önümüzdeki haftadan itibaren balayacak.

Bakanlk, 12 Ekim itibaryla yüz yüze eitime balayacak 2, 3, 4, 8 ve 12. snf örencileri için de tpk ilkokul 1. snf örencilerinde olduu gibi yüz yüze eitimin ve uzaktan eitimin birlikte yürütülecei hibrit eitim modeli planlamas yapt.

Bu kapsamda baz dersler yüz yüze ilenecek, baz dersler de TRT EBA kanallar, dijital eitim platformu EBA ve canl dersler kanalyla yürütülecek.

Bakanlk tarafndan uzaktan eitim sürecinde bilgisayar ve internet eriimi konusunda destee ihtiyac olan örenciler için hayata geçirilen EBA Destek Merkezlerinin says Türkiye genelinde 12 bin 238e ulat, önümüzdeki süreçte say daha da arttrlacak.

DAITIM STRATEJSYLE HAREKET EDLECEK

MEB, uzaktan eitim sürecinde ihtiyaç sahibi örencilerin tablet bilgisayar gereksinimlerini karlamak için ilk aamada 500 bin örenciye tablet bilgisayar ulatracak.

Tablet bilgisayarlarn öncelikli ihtiyaç sahibi örencilere hzla ulaabilmesi için hazrlanan datm stratejisiyle hareket edilecek ve gelecek haftadan itibaren örencilere tablet bilgisayarlar teslim edilmeye balanacak.

Bu dorultuda, ihtiyaç sahibi örenciler arasndan ailesinin gelir düzeyi, eitim çandaki karde says, yüz yüze eitime devam etme durumu, özel eitim gereksinim halleri gibi hususlarda resmi veriler üzerinden bir önceliklendirme yapld.

Cihazlarn datm süreci, il milli eitim müdürlüklerince koordine edilecek. Cihazlar, okul yönetimlerince ihtiyaç sahibi örencilere ulatrlacak.

Ayrca yerel yönetimler, sivil toplum kurulular, kamu ve özel sektör kurulular ile sivil inisiyatifler tarafndan sunulan ayni ve nakdi bilgisayar desteklerinin de öncelikli ihtiyaç sahibi örencilere hzla ulaabilmesi için de ayn stratejiyle hareket edilecek.

Tabletlerde örencilerin EBA ve canl dersler için kullanacaklar internetin, Bakanlk tarafndan temin edilmesi hazrlklar da sürüyor.

Öte yandan, okullarn açlma durumuna göre yeni tablet datmna ilikin planlamalar yaplacak.

Yeni eitim öretim dönemi, TRT EBA, EBA ve canl dersler kullanlarak uzaktan eitim yoluyla 31 Austosta balatlmt. Kovid-19 salgn nedeniyle uzaktan yürütülen yeni eitim öretim döneminde yüz yüze eitime, anasnf ve ilkokul 1inci snflarda 21 Eylülde geçilmiti. Yüz yüze eitimde yeni dönem, seyreltilmi uygulamalarla 2, 3, 4, 8 ve 12. snflar için 12 Ekim Pazartesi günü balatlacak.

Ana Sayfaya Git