506 bin öğrenciden eğitime merhaba

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu "Bin 709 okulumuzda 506 bin öğrencimiz 25 bini aşkın öğretmenimizle ilk derse başladık. Öğrencilerimizi geleceğe güvenle ve mutlu şekilde inşallah iddialı hazırlayacağız"

Haberler 10.09.2019 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 2019-2020 eitim-öretim ylnn balamas dolaysyla törenler düzenlendi.

Diyarbakrn merkez Kayapnar ilçesinde Mevlana lkokulunda düzenlenen törende, sayg duruunun ardndan stiklal Mar okundu. Törende konuan Vali Hasan Basri Güzelolu, 2019-2020 eitim-öretim ylnn hayrl olmasn diledi.

506 BN ÖRENC OKULA BALADI

Yeni eitim- öretim ylnn balamasnn heyecann yaadklarn ifade eden Güzelolu, Bin 709 okulumuzda 506 bin örencimiz 25 bini akn öretmenimizle ilk derse baladk. Bu eitim yllnda, Diyarbakrn bütün okullarnda, 17 ilçesinin her köesinde her bir örencimizi merkeze alan bir gayret ve çaba içerisinde olacaz. Bizlere emanet edilen en deerli varlklarmz olan örencilerimizi gelecee güvenle ve mutlu ekilde inallah iddial hazrlayacaz. dedi.

MLL VE MANEV DEERLER

Güzelolu, bugün ellerinden tutularak okula getirilen çocuklarn ailelerinin olduu kadar ülkenin de gelecei olduuna iaret ederek, Her birinin güçlü, mutlu birer birey olmalar, milli ve manevi deerleri bilen, yaayan, ülkesine sahip çkan ama dünyay da tanyan, dünya ile rekabet edebilen ve bu iddiamz güçlendiren bireyler olmasn istiyoruz. çocuklarnzn sizin için ne kadar deerliyse bizim için de o kadar deerli olduunu bilmenizi istiyoruz. diye konutu.

Milli Eitim Bakanl (MEB) Din Öretimi Genel Müdürü Nazif Ylmaz da 2019-2020 eitim-öretim ylnn örencilere hayrlar getirmesi temennisinde bulundu.

Eitim ve öretimin önemine dikkati çeken Ylmaz, Ülkemizin en önemli ve en merkezi olan, geleceimizi yetitireceimiz, geleceimizi hazrlayacamz yavrularmz için en çok üzerinde durulmas gereken konudur. Bakanlk olarak merkez tekilatnda eitim öretimde temelde, snfta örencilerimizle olacak öretmenlerimizi de merkeze aldk. eklinde konutu.

ÜLKENN TEMEL HEDEFLER VAR

Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu ise, Türkiyenin nüfus olarak en genç ehirlerinin banda gelen Diyarbakrn eitimde Türkiyenin 2023 hedeflerine uygun duruma gelmesi için eitime kararl bir ekilde destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Bakan Beyolu, Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaabilmesi için Balar Belediyesi olarak üzerimize düen sorumluluu yerine getirmeye devam ederek eitim faaliyetlerine her türlü destei vereceiz. 2019-2020 eitim ve öretim ylnn bata Diyarbakr ve Balar olmak üzere tüm ülkemize hayrl olmasn temenni ederek öretmenlerimize ve örencilerimize baarlar diliyorum diye konutu.

Örencileri tebrik eden Vali Güzelolu ve Ylmaz, çeitli hediyeler verdikleri çocuklarla fotoraf çektirdi.

Güzelolu ve beraberindekiler daha sonra ehit Halit Gülser Kz Anadolu mam Hatip Lisesine geçerek, burada örencilerle bir araya geldi.

Törene, AK Parti Diyarbakr Milletvekili Oya Eronat, l Emniyet Müdürün Tacettin Aslan katld.

Ana Sayfaya Git