52 bin kitap bulunuyor?

Farklı medeniyetleri bünyesinde barındıran Mardin’de faaliyet gösteren Mardin Kütüphanesi, bünyesinde barındırdığı 52 bin 300 kitap ve çeşitli arşivlerle öğrencilere hizmet sunuyor.

Haberler 22.10.2019 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin l Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Mehmet Arslanhan, Mardin Kütüphanesi olarak il genelinde binlerce örenciye hizmet verdiklerini söyledi. Kütüphane olarak sabah saat 08.00 ile gece saat 22.00a kadar örencilere hizmet sunduklarn belirten Arslanhan, Kütüphanenin bünyesinde 46 bin 300 adet yetikinler, 6 bin adet ise çocuklar için olmak üzere toplam 52 bin 300 kitap bulunmaktadr. Kütüphanemiz hem gençlere hem de ilkokul çandaki örencilerin ödevlerini rahatça yapabilecek ortam hazrland. Kütüphaneye gelen örencilere ayrca ücretsiz internet, bilgisayar ve çay hizmeti veriliyor. Gezici kütüphanede yer alan bin 200 kitap ile köy köy gezip örencilerin kitap okuma alkanlklar gelimesine katk sunuyoruz. Ortalama günlük 200 ile 300 örencinin ziyaret ettii kütüphane adeta eitim merkezi olarak örencilere hizmet veriyor. Kütüphanemiz örencinin ikinci evi haline geldi. Nezih ortamda örencilerimiz derslerini yapyor. Kitaplarn okuyor. Bilgisayara girip aratrmalarn yapyorlar. Örencilerimiz arasnda doktora snavlarna hazrlanan arkadalar da var. Üniversite ve lise snavlarna hazrlanan örenciler de var. Sadece kitap okumak için gelen gençlerimiz de var. Taleplerine cevap olmaya çalyoruz. Ve her türlü imkan salamaya çalyoruz dedi.

Örenciler ders çalmak için kütüphaneyi tercih ediyor

Ders çalmak için arkadalar ile Mardin Kütüphanesini tercih eden lise örencisi Merve Demir, evde çalma imkn bulamad için her gün Mardin Kütüphanesine arkadalar ile gelerek ders çaltn söyledi. Demir, Kütüphanede bulduum imkanlar evde bulamyorum. Buras sesiz ve sakin. çalma ortammz mükemmel. nternetten faydalanyoruz, çaymz içiyoruz. Derslerimizi arkada ortamnda yapyoruz. Sa olsun kütüphane müdürü bize her türlü kolayl salyor diye konutu.

Kütüphanede daha iyi çalyorum

Haftann 5 günü çalmak için kütüphaneye geldiini belirten ehmus Aslan ise, Üniversiteye hazrlanyorum. Evde gürültü olduu için kütüphaneyi tercih ediyorum. Buras sakin ve huzurlu. Arkada ortam mükemmel. Kütüphane yetkilileri bize her türlü imkan salyor. Her türlü kitap, kaynak ve internet ortamndan yararlanyorum. Buras örenciler için çok güzel bir çalma ortam salyor. Allah devletimizden raz olsun eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git