52 yaşında üniversiteyi birincilikle bitirdi

Sema Büyükyabat (52), 2017 yılında Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nü kazandı. Gençlik hayali olan üniversite eğitimini başarıyla tamamlayan Büyükyabat, bölümünü de birincilikte bitirdi.

Haberler 20.09.2021 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

3 çocuk annesi Sema Büyükyabat, 1987 ylnda Samsun Ondokuz Mays Üniversitesi ngilizce Öretmenliini kazand ancak okumaya gidemedi. Aradan yllar geçmesine ramen Büyükyabat, eitim hayalinden vazgeçmedi. Üniversite eitimi için hazrlanan Büyükyabat, 2017de snava girdi. Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü kazanan Büyükyabat, hayalini gerçekletirdi. 4 yllk eitimin ardndan Büyükyabat, bölümünü de birincilikte bitirdi. Büyükyabat, diplomasn Vali Mustafa çiftçi ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürkün elinden alrken, gözyalarn tutamad.

HAYALLERM GERçEKLETRDM çN MUTLUYUM

Sema Büyükyabat, 1987 ylnda çorum mam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra üniversite snavna girdiini belirterek, O dönem Samsun Ondokuz Mays Üniversitesi ngilizce Öretmenliini kazandm ama gidemedim. Sonra evlendim, çocuklarm oldu. 30 yl boyunca onlarn eitimine odaklandm. Zaman içerisinde çocuklarm büyüdü. Yaamm yoluna girdi. çocuklarm okulu bitirdikten sonra olum üniversiteye hazrlanrken, ben de üniversite snavlarna girmeye karar verdim. Üniversite benim için özlemdi, bir ukdeydi. Üniversiteye gidememek benim için çok büyük bir eksiklikti. O yüzden snava girdim, Snav kazanrsam açk öretimden eitimime devam ederim dedim. Baardm ve snav kazandm. kinci snava girdim, onu da baardm sonra çorumda üniversite var acaba gidebilir miyim? diye düündüm. Eimle konutum ve o da bana çok destek oldu sonra Tarih Bölümünü kazandm ve kayt yaptrdm. Hayatmn en büyük eksiklii olan üniversite eimini de tamamladm. Benim için çok güzel ve özel 4 yl geçti. Hayallerimi gerçekletirdiim için mutluyum. Allah nasip ederse bundan sonra da eitim hayatm devam ettirmek istiyorum diye konutu.

OKULA GTMEK BENM çN BÜYÜK ZEVKT

Anne ve babasn kaybettii için onlarn bugünleri göremediini dile getiren Büyükyabat, 1987 ylnda Samsun Ondokuz Mays Üniversitesini kazandmda, o dönemin artlarndan dolay babam beni baka bir ehre göndermek istememiti ama o dönemde beni lisede okuttu. Eitim anlamnda bugünleri onlara borçluyum. Mecbur olduum için deil okula severek geldim, okula gitmek benim için büyük bir zevkti, büyük bir heyecand. Severek çaltm, her eyi zamannda yaptm. Tarih bölümü sevdiim bir aland ancak bu kadar seveceimi ve bu bölümün beni bu kadar mutlu edeceini tahmin etmiyordum dedi.

Ana Sayfaya Git