6 dersten kaynaklar

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 4'üncü sınıflar için Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, sosyal bilgiler ve İngilizce derslerinin birinci ve ikinci ünitelerini kapsayan 11 ayrı fasikül hazırlanarak erişime açıldı.

Haberler 17.12.2020 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MEB, uzaktan eitim sürecinde örencilere kaynak salamaya devam ediyor.

Bakanlk, daha önce eitim öretim faaliyetlerine destek olmak amacyla kazanm kavrama testleri, Liselere Geçi Sistemi (LGS) için örnek sorular ile çalma sorular, 5, 6 ve 7nci snflar için beceri temelli testler, 9, 10, 11 ve 12nci snflar için tekrar testleri, ilköretim 2, 3 ve 4üncü snflar için çalma sorular, 5, 6, 7 ve 8inci snflar için birinci ve ikinci üniteleri kapsayan çalma fasikülleri paylamt.

MEB, bu materyallere 4üncü snflar için hazrlad çalma fasiküllerin birinci ve ikinci üniteleri ile bir yenisini daha ekledi.

BRNC VE KNC ÜNTELER KAPSAYAN 900 SORU çEREN 11 FASKÜL HAZIRLANDI

Bu kapsamda, 4ncü snf örencileri için 2020-2021 eitim öretim ylnn ilk döneminin birinci ve ikinci ünitelerini kapsayan 900 soru içeren 11 fasikül hazrland.

Fasiküller, Bakanln http://odsgm.meb.gov.tr/ adresinden eriime açld. Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, sosyal bilgiler ve ngilizce derslerine ait yaymlanan fasiküller, çoktan seçmeli sorular ve etkinliklerden oluuyor.

Uzaktan eitim sürecinde, derslerde ilenen konularla ilgili örencilerin bilgilerini pekitirilmesi amacyla hazrlanan ve farkl türdeki soru ve etkinlikleri içeren fasiküllerle 4üncü snf örencilerinin etkinlikler vastasyla konular etkili ve kalc örenmelerinin desteklenmesi hedefleniyor. Fasiküller, ünitelerin ileni zamanna göre, yl boyunca http://odsgm.meb.gov.tr/ adresinden eriime açlmaya devam edilecek.

3ÜNCÜ SINIFLAR çN DE FASKÜL çALIMASINA BALAYACAIZ

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, AA muhabirine yapt açklamada, uzaktan eitim sürecinde örencilere her türlü destei salamaya çaltklarn ve salgn döneminde sunduklar kaynaklar çeitlendirdiklerini ifade etti.

Tüm kademe ve snf düzeylerinde kaynak eksikliinin yaanmamasn hedeflediklerini belirten Selçuk, unlar kaydetti:

lkokul 4üncü snf örencilerine yönelik Ölçme Deerlendirme ve Snav Hizmetleri Genel Müdürlüümüzce hazrlanan fasikül çalmas ile örencilerimizin okuma becerileri, matematik ve fen becerilerinin artrlmas amaçlanmaktadr. lkokul örencilerimiz için yaymladmz bu çalmada, 4üncü snf düzeyinde birinci ve ikinci üniteleri kapsayan fasikülleri yaymladk. Dier üniteleri kapsayan fasiküller yaymlanmaya devam edecek. Önümüzdeki günlerde 3üncü snflar için de fasikül çalmasna balayacaz. Bu çalmalar koordine eden Bakan Yardmcm Mahmut Özere, çalma fasiküllerinin hazrlanma sürecine büyük emek veren Ölçme Deerlendirme ve Snav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri ensoy ve Veri Analizi zleme ve Deerlendirme Dairesi çalanlarna ve 81 ilde bulunan Ölçme Deerlendirme Merkezlerimizde görevli arkadalarmz ve öretmenlerimize teekkür ediyorum.

Ana Sayfaya Git