6 ülkeden 38 genç Diyarbakır’da buluştu

Diyarbakır’da, İspanya, Letonya, Almanya, İtalya, Portekiz ve Türkiye’den 38 kişinin katılımı ile uluslararası gençlik değişimi projesi gerçekleştirildi.

Haberler 24.09.2017 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erasmus + Program tarafndan desteklenen ve Gençlik ve Deiim Derneinin ev sahipliinde Yaygn eitim, çocuk, kültür, köy yaam projesine katlmak üzere 6 ülkeden 38 genç Diyarbakrda bulutu. Proje kapsamnda, yaygn eitim metotlar ile ilgili çeitli atölye çalmalar, çocuklarla çalma üzerine sunum ve tartmalar, kültür geceleri, tiyatro çalmalar, forumlar, ikili ve büyük grup çalmalar, yuvarlak masa toplants gibi çalmalar gerçekletirildikten sonra Diyarbakrn köyleri ziyaret edildi.

DYARBAKIRI GEZDLER

Köyde bulunan çocuklara yönelik çeitli oyunlar, resim atölyeleri, tiyatro oyunlar, palyaço, müzik, dil atölyesi gibi birçok etkinliin gerçekletirildii çalmalardan sonra, Avrupal gençler Diyarbakrdaki köy yaamn kefetmeye yönelik köydeki aileler ile zaman geçirerek, tandr ekmei yapma, süt sama, yöresel yemek yapma gibi aktivitelerde yer ald.

Konu ile ilgili bilgi veren Gençlik ve Deiim Dernei Bakan Umut Suvari, Diyarbakr dünyaya duyurmaya çaltklarn söyledi. Bu kapsamda, 6 ülkeden 38 genci Diyarbakrda arladklarn kaydeden Suvari, Avrupal gençleri Diyarbakrda arladk ve çeitli çalmalarda bulunduk. Projenin sonunda Diyarbakr köylerini gezerek tandr ekmei yapma, süt sama, yemek yapma gibi aktivitelerde bulunduk. Dezavantajl gençlerin Avrupa hayalini gerçee dönütürürken, Avrupal gençleri de Diyarbakrda arlamay eksik etmiyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git