69 yaşında hafızlık eğitimi alıyor

Van'da, 69 yaşında Kur'an-ı Kerim okuma hayalini gerçekleştiren ve hafızlık eğitimine devam eden Feyruz Sontur, azmiyle çevresindekilere örnek oluyor.

Haberler 06.04.2017 - 08:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençliinde imkan bulamad, evlendikten sonra da çocuklaryla ilgilenmesi nedeniyle zaman olmad için Kuran- Kerim okumay örenemeyen Sontur, yllar sonra bu hayalini gerçekletirdi.

Önce yaknlarnn yardm ile harfleri, ardndan da kurslara giderek Kuran okumay örenen Sontur, hafz olma yolunda ilerliyor.

6-7 Ekim olaylar srasnda terör örgütü yandalarnca yaklan Deerler Kuran Kursunda hafzlk eitimi alan Sontur, ilerleyen yana ramen günde yüz tekrar yaparak Kuran- Kerimin 15 cüzünü ezberledi.

- Okumaya doymuyorum

Sontur, yllarca Kuran- Kerim okuma hayali kurduunu, imdi bunu gerçekletirmenin mutluluunu yaadn söyledi.

Gençliinde köyde yaadn, kente göç ettikten sonra 6 olu ile kzn büyütmek için çaba gösterdiini anlatan Sontur, unlar söyledi:

çocuklarm büyüdü. Onlar evlendirdim. Kuran çok seviyordum. çocuklarm da okumalar için tevik ettim. Bir olumu hafzlk eitimine gönderdim. Askere gittii için eitim yarda kald. Dier olum imam oldu. Benim hep içimde kalmt okuyamamak. çocuklarm evlendikten sonra gayret ederek, kurslara giderek okumaya baladm. çok ükür örendim. imdi sabah namazndan sonra uyumadan Kuran okuyarak ezberimi gelitiriyorum. Kuran- Kerime am. Kurstan sonra akama kadar okuyorum. Sabah namazndan sonra hiç uyumuyorum. Sürekli Kuran okuyorum. Bir gelinimin babas ve olum imam. Bana, Biz imam olmamza ramen senin kadar ezber yapamadk diyorlar.

Okumann yann olmadn vurgulayan Sontur, Ben balarken eim Sen hastasn gitme dedi ama ben gelmeye karar verdim. Beikten mezara kadar okumann ya yok. Elhamdülillah burada ders ve ezberimi gelitiriyorum. dedi.

- Teyzemiz isteyen herkesin yapabileceini gösterdi

Deerler Kuran Kursu Yöneticisi Meryem Betül Arvas, geçen dönemlerde baz skntlar yaamalarna ramen kurs vermeye devam ettiklerini anlatt.

Kursta ya ortalamasnn yüksek olduunu, kadnlarn youn ilgi gösterdiini vurgulayan Arvas, öyle konutu:

40 örencimiz var. Teyzelerimiz kursa gelerek eitim alyor. Bir teyzemiz hafzlkla urayor. Yarm dönemde 15. cüze kadar geldi. steyen herkesin yapabileceini gösterdi. Kimse geri adm atmasn. Kuran örenmek isteyen 70 yanda teyzelerimiz var. diye konutu.

Kursa kayt yaptran 70 yandaki Vahide Antepliolu da ya ilerledii için örenmekte zorluk çektiini ama kararndan vazgeçmeyeceini söyledi.

Antepliolu, hocalarn kendisiyle yakndan ilgilendiini ve her konuda yardmc olduunu dile getirerek, O zaman artlar böyle deildi. Annemiz bize ev ii görmeyi, yemek yapmay ve dier ileri öretti. Kuran okuyamadk. Ama imdi baladm, inallah öreneceim. Burada ortammz çok güzel, hocalarmz çok iyi. Uyanr uyanmaz buraya gelmeyi istiyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git