7 ülkeden 24 genç Diyarbakır’da buluştu

Ortak farklılıklarımız ve gençlik çalışmaları için araçlar projesi kapsamında Norveç, İspanya, İtalya, Macaristan, Letonya, Portekiz ve Türkiye’nin farklı illerinden 24 genç, Diyarbakır’da bir araya geldi.

Haberler 21.11.2017 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kent Gönüllüleri Derneinin koordinatörlüünde gerçekletirilen ve Gençlik ve Deiim Derneinin de destek verdii ortak farkllklarmz ve gençlik çalmalar için araçlar projesi, 7 ülkeden gelen 24 gencin katlm ile Diyarbakrda gerçekletirildi. Avrupann 7 ülkesinden bir araya gelen 24 genç, 8 gün boyunca, kültürel farkllarn gençlik çalmalarnda nasl olumlu bir araç olarak kullanlabilecei ve bu metotlarn kendi yerellerinde nasl aktif bir ekilde uygulanabilecei konusunda eitim ald.

DYARBAKIRDA BULUTULAR

Konu ile ilgili bilgi veren proje sorumlusu Recep Kavmaz, etkinlikte gençlerin marjinallemesinin ve radikallemesinin engellenmesi konusunda neler yaplabileceine dair bilgilendirme ve tartmalarn gerçekletirildiini söyledi. Projede, Diyarbakr, Portekiz ve talyadan 3 eitmenin yer aldn kaydeden Kavmaz, Açk oturum, tiyatro, atölye çalmalar, sunumlar, ikili ve grup çalmalar, tartma gibi yöntemlerin arlkl olarak kullanld eitim kursu kapsamnda ayrca Avrupa Konseyi, Avrupa Komisyonu ve The European Institute of Peace gibi kurulularn, gençlerin ve çocuklarn radikallemesini ve marjinallemesini önlemek için hazrladklar raporlar ve gerçekletirmeyi planladklar çalmalar hakknda da bilgilendirmelerde bulunuldu.

4 FARKLI ATÖLYE çALIMASI

Katlmclar, tüm bu bilgileri esas alarak proje esnasnda 4 farkl atölye çalmas hazrlayarak bunlar uygulama frsat buldular. Katlmclar tarafndan hazrlanan ve eitmenler tarafndan da desteklenerek gelitirilen bu metotlarla ilgili hazrlanacak kitapçk da bata sosyal medya olmak üzere Avrupa Komisyonu ve Erasmus + Programnn ilgili sayfalarnda paylalacaktr. Eitim kursu esnasnda gelitirilen 3 ayr proje fikri ise, proje formatnda hazrlanarak gençlik projelerinin ubat 2018 dönemi bavurusuna yetitirilecek ekilde hazrlanmaktadr dedi.

Ana Sayfaya Git