7 yıldır bitmeyen okul!

Diyarbakır’da 7 yıl önce yapımına başlanan okul inşaatı yarım bırakıldı. Köylüler, çürümeye terk edilen binanın tamamlanmasını istedi.

Haberler 20.10.2017 - 07:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr merkez Balar ilçesine bal ve kent merkezine yaklak 22 kilometre uzaklktaki Karacada köyünde yaklak yapmna balanan okul inaat 7 yldr tamamlanmay bekliyor. Bir müteahhit tarafndan yapmna balanan ve ilk iki katnn kaba inaat tamamlandktan sonra yarm braklan okul, çürümeye terk edildi. 13 köy ve mezrann çocuklarnn köy merkezinde bulunan Alatosun lkokuluna geldiini ancak mevcut ilkokulun ihtiyac karlayamad için baz örencilerin tamal sistem ile baka okullara okumaya gittiini ifade eden köy sakinleri, köyün okul ihtiyacnn giderilmesi için yarm kalan okul inaatnn tamamlanarak köye kazandrlmasn talep ettiklerini belirtti.

Konuya idareciler hakim

Ahmet Karacada, okulun yapmna bir hayrsever tarafndan ilköretim okulunun ek binas olarak balandn belirterek, Belirli bir seviyeye kadar da getirdiler, zemin ve ilk kat inaat yapld üçüncü kat aamasna getirildi. Bildiimiz kadaryla vatanda iflas edip kayboldu. naat hala öyle durmakta. Defalarca l ve lçe Milli Eitim Müdürlükleri nezdinde taleplerimiz oldu. Konuya bütün idareciler de hakim sanrm. Tapusunda bir problem varm. Ayn parselde oras daha önce belediyenin arazisiyken, belediye bakanl tarafndan arsas hibe edildi. Belediye yasalarna göre pek hibe uygulanmaz ama cüzi bir mebla karlnda verildi. Vatanda inaata balad, herhangi bir sknt olumad. Ayn maddeye istinaden belediye binas yaplmt o zaman. O alanda bulunan salk oca ayn maddeye istinaden yaplmt. Mevcut olan ve hizmet veren ilkokulu ayn yasaya istinaden yapld. Her ne hikmetse, makus talih bu son yllarda biraz detayl tapu tekili isteniyor. Mahalleye bal 3-4 mezrann çocuklar komu köylerin ilköretim okuluna nakletmek zorunda kalyor yer olmad için. Bu vesileyle halen böyle devam ediyor bizim için de büyük üzüntü maalesef dedi.

Talebimiz binann tamamlanmas

Mevcut ilkokulunun ihtiyac karlayamadn anlatan Karacada, imdiki ilkokulun binas mevcudun ihtiyacna cevap veremiyor. Cevap veremediinden dolay baz mezralarn çocuklar tamal sistemle baka okullara tanmakta. Zaten ilköretim okulu yaplmak zorunda buraya. Eer bu mevcut bina yaplmazsa yerine baka bir tane ek bina yaplmak zorunda. Yoksa ilerleyen süreçte vatandalarn çocuklarn gönderecei snf bulamayacaklar. Can gönülden talebimiz idarecilerden biran önce bu okulun zaten yüzde 50si hemen hemen bitmi durumda bunun tamamlanmasn arzu ediyoruz diye konutu.

Müteahhit kaçt öyle bekliyor

Köy sakinlerinden Abdullah Karacada ise, Yan tarafta iki katl bir ilkokulumuz var ama yetersizdir. Yaklak bin çocuumuz var. Burann muhtarl 13 köydür. 13 köyden sadece 2 köy Krkkoyuna gidiyor okula, kalan 11 köy de buraya geliyor. Samyorlar. Okul müdürümüz ek bir bina için teklifte bulundu ama yaplmad. htiyacmz var. Bu okul da yaklak 7 yldr bu halde yarm brakld. Müteahhit kaçt için yarm kald. Öyle bekliyor daha. Talebimiz okulun yaplmas, bu ihtiyacn giderilmesi ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git