'70 KPSS puanı' koşulu, Meclis'te yönetmelik değişikliğine neden oldu

Meclis'in idari teşkilatı kadrolarına aşçı, bahçıvan, bulaşıkçı, çay ocak çalışanı, garson, hizmetli ve pastacı olmak üzere alınacak 197 kişilik personel için KPSS'den 70 ve üzeri puan alınması koşulu nedeniyle sözlü sınav ve uygulama sınavına 591 kişinin katılması beklenirken, bu sayı 359'da kaldı. Bunun üzerine Meclis'e 118 kişi alınabilirken, TBMM Başkanlık Divanı'nda tüm parti temsilcilerinin oy birliğiyle KPSS’den 70 alma olma koşulu, 60'a düşürüldü.

Haberler 12.08.2020 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçen aylarda Meclisin deiik birimlerinde görev yapmak üzere 197 kiilik personel alm için ilana çkld. KPSSden 70 ve üzeri puan alma koulunun gerektii ilanda, alnacak personelin 3 kat olan 591 adayn sözlü snav ve uygulama snavna katlmas kararlatrld. Ancak 70 puan ve üzerini geçen toplam 359 bavuru yapld. Bunun üzerine, KPSS puan nedeniyle uygulama snavna katlabileceklerin says snrl kald için 118 kii alnd.

PERSONELN GÖREVE BALAYAMAMASINA YOL AçMAKTA

Özellikle aç, bahçvan, bulakç, çay oca çalan, garson, hizmetli ve pastac için asgari 70 KPSS puan artn tayan yeteri kadar adayn bavuruda bulunmamas üzerine konu, TBMM Bakanlk Divannn gündemine geldi. Divanda, Türkiye Büyük Millet Meclisi Bakanl dari Tekilatnda lk Defa Göreve Balayacaklar çin Yaplacak Snavlar Hakknda Yönetmelikte deiiklie gidilerek, asgari 70 KPSS puan artnn 60a düürülmesi, tüm parti temsilcilerinin oy birliiyle kararlatrld. Divanda alnan kararla yönetmelik deiikliinin gerekçesinde, KPSS puan en yüksek olan adaydan balanarak, duyurulan kadro ve pozisyon saysnn üç kat kadar adayn sözlü snava veya uygulama snavna çarlmas mümkün olamamaktadr. Bu durum aç, pastac, garson, çay ocakç-garson, bulakç gibi özellikle meslek bilgi ve beceri gerektiren kadro ve pozisyonlar için yeterli sayda adayn snava çarlamamasna ve ilan edilen snav sonucunda idari tekilatn ihtiyac olan sayda personelin göreve balayamamasna yol açmaktadr. Geçmi yllarda gerçekletirilen snavlarda yaanan bu durum kurumumuz açsndan emek, zaman ve kaynak israfna neden olmu, ayrca kamu hizmetlerinin aksatlmadan yürütülmesi için gereken sayda personelin zamannda istihdam edilebilmesini engellemitir denildi.

Yönetmelik deiiklii, Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Ana Sayfaya Git