750 tl eğitim desteği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır’da ikamet edip bu yıl 2 veya 4 yıllık herhangi bir örgün eğitime kayıt olan üniversiteli gençlere 750 TL eğitim desteği sağlıyor.

Haberler 28.09.2021 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, merkez ve ilçelerde bu yl üniversiteye ilk defa yerleen ve kaydn yaptran Diyarbakrl gençlere 750er lira katk verileceini duyurdu.

Belediyeden yaplan açklamaya göre, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, üniversiteyi kazanan Diyarbakrl gençlerin eitim hayatna katk sunmak amacyla Yeni Üniversitelilere Destek Projesi hazrlad.

Sosyal Hizmetler Daire Bakanlnca yürütülecek proje kapsamnda devlet, özel veya vakf üniversitesi fark etmeksizin ilk defa üniversiteye yerleen ve kayt yaptran Diyarbakrl gençlere bir defaya mahsus 750 lira katk salanacak.

Örenciler http://destek.diyarbakir.bel.tr adresine TC kimlik numaras ve ad, soyad bilgilerini girerek bavuru yapabilecek.

27 Eylül Pazartesi günü balayacak müracaatlar, 10 Ekim Pazar günü saat 23.59a kadar devam edecek.

SZLER, GELECEN CEZERLER, SEZA KARAKOçLARISINIZ

Açklamada görülerine yer verilen Diyarbakr Valisi Münir Karalolu, Gözümüzün , Diyarbakrmzn, ülkemizin ve insanln gelecei sevgili genç kardelerim, Diyarbakrda ikamet ediyorsanz 2 ya da 4 yllk bir üniversitede örgün öretim kayd yaptrdysanz bu sene her birinize 750 lira desteimiz olacak. Bereketli olsun. Sizler, gelecein Cezerileri, Sezai Karakoçlar, Ali Emirileri, Hamid Aytaçlar, Ahmed Ariflerisiniz. Rabbim zihninizi açk, yeryüzündeki izinizi kavi klsn. ifadelerini kulland.

ÖRENCLER MEMNUN

Dicle Üniversitesi (DÜ) Hukuk Fakültesini kazanan Ebru Bat, AA muhabirine, Vali Münir Karalolunun sürpriz açklamasndan duyduu memnuniyeti dile getirerek, bu destek açklamasnn bu süreçte kendilerine moral olduunu söyledi.

Bu desteklerin her zaman örencileri mutlu ettiini anlatan Bat, Bize en çok moral olan eyler bunlar. çünkü okul okuyoruz. Kitaplarmz pahal. Ailemiz yeterince destek olamyor. Büyükehir Belediyemiz ve Valimiz destek olunca mutlu oluyoruz. Umarz devam gelir. Böyle desteklere her zaman ihtiyacmz var. Valimize teekkür ediyoruz bizi düündüü için. dedi.

Güzel Sanatlar Fakültesinde eitim görecek Abdulkadir Meneke, Vali Karalolunun örencilere nakdi destekte bulunacaklarna dair açklamasndan mutluluk duyduunu belirterek, sadece kendi adna deil destekten faydalanacak tüm örenciler ve aileleri için memnuniyet duyduunu aktard.

Bu destein ayn zamanda ailelere de salanm olacan dile getiren Meneke, Vali Karaloluna ve emei bulunan herkese teekkür etti.

Ana Sayfaya Git