8 bin kapı çaldılar

Şırnak'ın eğitimde başarısını artırmayı hedefleyen Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hayata geçirilen projeyle, öğretmen, öğrenci ve veli buluşması sağlandı.

Haberler 04.11.2019 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakta eitimde baarnn artrlmas için hayata geçirilen proje kapsamnda 8 bin öretmen, bir günde 8 bin veliyi evinde ziyaret etti.

Eitimde Türkiye sralamasnda son sralarda yer alan rnakta baary artrmak için Valilik ve l Milli Eitim Müdürlüü harekete geçti.

Balatlan eitim seferberlii kapsamnda hazrlanan Duy Beni Projesi ile öretmen, örenci ve velilerin bulumas saland.

Valiliin himayesinde, ilgili bütün paydalarn katlmyla balatlan seferberlikte Bize de Gel Öretmenim balyla 8 bin öretmen, ayn gün e zamanl olarak 8 bin evin kapsn çald, velilerle görütü.

Öretmenler ziyaret ettikleri evlerde örencilerin durumunu görütü, baarnn önündeki engellerin kaldrlmas amacyla sorunlar tespit etti.

- Eitimdeki imkanlar en iyi ekilde deerlendirme zaman

rnak Valisi Ali Hamza Pehlivan da proje dorultusunda kz Nevrann öretmenini evlerinde misafir etti.

Vali Pehlivan, AA muhabirine yapt açklamada, ilin 35 yldr terör nedeniyle büyük skntlar yaadn söyledi.

Kentte 4 yl önce de çukur kazlarak gerçekletirilen menfur saldrlarda özellikle eitime büyük zarar verildiini belirten Pehlivan, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann himayelerinde, devletin bütün imkanlar seferber edilerek, tahrip olan okullarn yenilendiini, yeni okullarn da eitime kazandrldn dile getirdi.

ldeki eitim seviyesini yükseltmek için hazrladklar projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Pehlivan, Projenin ismini, rnakn eitimde baarl olacann adeta haykrnn ifadesi olarak Duy Beni koyduk. Açlmn da Düün, uygula ve yaat. olarak belirledik. Milli Eitim Bakanlnn 2023 Eitim Vizyon Belgesi hedefleri dorultusunda ilimizde etkin bir uygulama süreci öngördüümüz bu projeyi çok önemsiyoruz. dedi.

Projeyi belirli bir plan çerçevesinde yllarca sürdürmek istediklerini vurgulayan Pehlivan, limiz eitimde, özellikle snavlardaki baar konusunda arka sralarda görünüyor. Bunu kader olarak görmüyoruz. Amacmz öretmen, örenci ve veli koordinasyonu güçlendirip, eitim seviyesini yükseltmek. diye konutu.

Pehlivan, sözlerini öyle sürdürdü:

Eitim ülkemiz ve dünyann gelecei için hayati önem arz eden bir kamu hizmet alan. Elbetteki eitimde temel amaç iyi insan yetitirmek. yilik tanm içinde baar da yer alr. limizin eitim baarsnda arka sralarda yer alan durumunu deitirmek istiyoruz. Cumhurbakanmzn himayelerinde ülkemiz genelinde olduu gibi rnakta da eitim alannda çok büyük yatrmlar yaplm, 350 okul, yaklak 4 bin 500 derslik ina edilmi durumda. Bu yl öretmen saymz 8 binin üzerine çkt. imdi bu imkanlar en iyi ekilde deerlendirme zaman.

- Sorunlarn çözümü için rapor hazrlanacak

Öretmenlerin, ziyaret ettikleri evlerde çocuklarn eitimdeki baarlaryla ilgili durumunu deerlendirdiklerini bildiren Pehlivan, unlar kaydetti:

Öretmenlerimiz örencilerin olas skntlarn yerinde tespit etmi oluyor. Varsa problemleri not alp ilgili birimlere iletebilecekler. Sonrasnda da birtakm dönüler ve raporlamalar olacak. nanyorum ki bu, ilimizde bir farkndalk tekil edecek. Baar seviyesini yükseltmek elimizde. Baarya salt not ve snav geçme olarak da bakmyoruz. çocuklarmzn bilgileri ile becerilerinin de gelimesini çok önemsiyoruz. Öretmenlerimizin velilerimizle kuracaklar bu iletiim sayesinde inallah yönlendirme konusunda da daha objektif admlarn atlmasn salayacaz.

Projenin bir amacnn da kentin terörle anlmasnn önüne geçmek olduuna dikkati çeken Pehlivan, ilde son 3 ylda salanan huzur ve güvenliin eitime de yansmasn hedeflediklerini söyledi.

Pehlivan, bu çalmay ülke düzeyinde farkndalk salamak adna yaptklarn vurgulayarak, Burada bir gayret var. rnak, Ben de eitim alannda varm., Baaracam. diyor. Amacmz bu sesi duyurmak ve buradan Türkiyeye olumlu bir mesaj göndermek. Odanda öretmenlerimiz, okul ve örencilerimizin olduu eitim alannda toplumumuzun ilgili her kesiminin katksyla ayr bir heyecan ve özverili bir yaklam sergilensin istiyoruz. dedi.

- Gelecee umutla bakyoruz

l Milli Eitim Müdürü Nurettin Ylmaz da Vali Pehlivan öncülüünde balatlan seferberlikle ksa zamanda eitimde baar seviyesini beklenen düzeye çkarmay hedeflediklerini belirtti.

Devletin salad imkanlarla okullarda salanan fiziki artlar ve öretmen yeterliliiyle gelecee umutla baktklarn anlatan Ylmaz, Terör 4 yl önce en büyük zarar ehrimize verdi ve er odaklarnn eitimi hedef almasyla birçok okulumuz yaklp ykld. Devletimiz onlarn yerine daha modernini eitime kazandrd. Kentte 160 bine varan örenci potansiyelimizle onlara iyi bir miras brakmak öncelikli hedefimiz. ifadelerini kulland.

Projede yer alan eitimcilerden Gazi Paa lkokulu/Ortaokulunda öretmen Sümeyye Sayl, faydal geçen ziyaretlerin, örencilerin yaam artlarn görmeleri, aileleriyle tanmalar açsndan da önemli olduunu söyledi.

Veli Nihal Bayar, öretmenlerin örencileriyle ilgili durumlar ev ziyaretleriyle aktarmasndan memnuniyet duyduunu, uygulamann yararl sonuçlar salayacana inandn kaydetti.

6. snf örencisi Yusuf Ylmaz, öretmenlerinin ailelerini ziyaret etmelerinden mutlu olduklarn dile getirerek, Öretmenlerimin verdii eitimle her geçen gün eitim seviyemin yükseldiini düünüyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git