8 dönem şartı beş'e düşürüldü

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), açık öğretim lisesi sınavlarına girecek 18 yaş ve üstü öğrencilerin mezuniyeti için gereken 8 dönem şartı 5'e düşürüldü.

Haberler 12.11.2021 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Mahmut Özer imzasyla illere gönderilen yazda, bakanlk bünyesinde faaliyetlerini yürüten açk öretim okullarnn snavlarnn aralk aynda yaplmasnn planland hatrlatld.

Bu kapsamda, açk öretim liselerinde mezuniyet için gereken dier artlar tamamlayan 18 ya alt örencilerin akranlar ile ayn sürede mezun olabilmeleri amacyla daha önceden uygulanan mezuniyet için gerekli 8 dönem artnn aranmasna devam edilecei belirtilen yazda, 18 ya ve üstü örencilerin mezun olabilmesi için gereken 8 dönem artnn ise kaldrlaca bildirildi.

Yazda, bu örenciler için bundan sonraki dönemleri de kapsayacak ekilde mezuniyet artnn 5 dönem olarak uygulanaca duyuruldu.

Karar, gelecek ay yaplacak açk öretim lisesi snavlarnda uygulanmaya balayacak.

AçIK ÖRETM LSE ÖRENCLERMZ 2 YILDA OKULLARINI BTREBLECEK

Özer, konuya ilikin yapt deerlendirmede, yetikinlerin eitime katlm oranlarn artrmak, kariyerlerine devam etmelerine imkan salamak için önemli çalmalar yürüttüklerini kaydetti.

Bakanln yetikinlerin eitimi için ciddi yatrmlar yaptna iaret eden Özer, unlar kaydetti:

18 ya ve üstü açk öretim okullar örencilerinin yarm kalan eitimlerini tamamlayarak bir üst örenime devam edebilmeleri ve istihdama daha ksa sürede katlabilmelere imkan salamak için yeni bir düzenleme yaptk. Açk lise örencilerimizin mezun olabilmeleri için 8 dönem art vard. Yeni düzenlemeyle bunu 5 döneme indiriyoruz. Böylece 18 ya ve üstü açk öretim lise örencilerimiz 2 ylda okullarn bitirebilecek.

Özer, 18 ya üzerindeki açk öretim okulu örencilerinin i ya da örenim hayatlarndaki bir sonraki aamaya geçiindeki süreyi ksaltmak için önemli bir adm attklarn vurgulad.

Ana Sayfaya Git