81 ile öneri oldu

TBMM, bir öğretmenin yazdığı 'tasarruf' dilekçesini 81 ilin valiliğine gönderdi

Haberler 05.02.2017 - 13:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Üsküdar Tenzile Erdoan Kz Anadolu mam Hatip Lisesi öretmeni olarak görev yapan Muhammet Türkmen, TBMM Dilekçe Komisyonuna kamu kurumlarnda ve özellikle okullarda alnabilecek tasarruf tedbirleri ile ilgili önerilerde bulunduu bir dilekçe yazd. Türkmenin dilekçesini inceleyen TBMM Dilekçe Komisyonu, bunu Milli Eitim Bakanlna göndererek, yaplacak olan çalmalarda önerilerin deerlendirilebileceini belirtti. Bakanlk da, dilekçeyi bir üst yaz ile 81 il Valilii ve oradan tüm okullara göndererek, söz konusu dilekçede belirtilen, kamu kurumlarnda özellikle okullarda uygulanmas gereken tasarruf tedbirlerini ilikin önerilerin valiliklerce deerlendirilmesini istedi.

mam Hatip öretmeni Muhammet Türkmen, TBMM Dilekçe Komisyonuna yazd ve orada dikkate alnarak 81 il Valiliine gönderilen dilekçesinde, tüm okullarda, devlet dairelerinde, üniversitelerde, ksacas tüm devlet kurumlarnda büyük bir enerji israf olduu, bu israfn önlenmesi ile devletin en az yüzde 30 doalgaz, elektrik ve kömürden tasarruf yapacan ve milyarlarca dolarn yurt dna gitmeyeceini belirtti.

ÖRETMENN TASARRUF ÖNERLER

Öretmen Türkmen dilekçesinde tasarruf önerilerini sralarken, okullarn saat 15.30da kapandn ancak doalgazn yanmaya devam ettiini belirterek, Halbuki en az iki saat belki daha önce doalgaz söndürülebilir. Okulun scakl o iki saat için yeterli olur. Havann scaklna göre bazen birkaç saatlik doalgazn yanmas okulu stabilir. Buna ramen doalgaz yanmaya devam ediyor. htiyaç olmad zamanlarda dahi snfn tüm lambalar yanyor. Maalesef baz öretmen arkadalarmz dahi buna dikkat etmiyor. Halbuki snf aydnlksa elektrik yakmaya gerek yok. Yahut duruma göre birkaç lamba yaklabilir. Okul çklarnda snflarn lambalar açk braklyor. Bazen cumartesi-pazar dahi lambas yanan okullar görüyoruz. Buna idareciler dikkat etmelidedi.

Okullardaki sraflarn benzerinin üniversitelerde de devam ettiini dilekçesinde belirten Türkmen, Hükümet kaynaklarndaki ve dier devlet dairelerine girdiimizde israflar hemen görebiliyoruz. Odalardaki tüm lambalar gerekli gereksiz yanyor. Mesai 17.00de bitiyorsa o saatte bile kaloriferler yanmaya devam ediyor. Halbuki duruma göre iki veya üç saat, belki daha önce kaloriferler söndürülmeli. Havann durumuna göre belki birkaç saatlik kaloriferlerin yanmas o günü kurtarabilir. Bunlara dikkat edilmiyor. Ksacas, devlet dairelerinde israf had safhada. Tasarruf genelgesi yaynlayp ciddi takip yaplrsa tahmin edilemeyecek kadar tasarruf salanr. Milyonlarca dolar paramz yurtdna gitmez, ülkemizde kalr dedi.

Ana Sayfaya Git