85 okula 35 bin kitap

Diyarbakır'da 85 okula 35 bin kitap desteği

Haberler 08.12.2021 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Kayapnar Belediyesince, 85 okula 35 bin kitap datld.

Kayapnar Belediyesi bahçesinde düzenlenen datm töreninde, kitaplar okul yöneticilerine teslim edildi.

Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ünal Koç, törende gazetecilere yapt açklamada, belediye olarak eitim ve kültüre önem verdiklerini söyledi.

KAYAPINAR OKUYOR

çocuklar gelecee hazrlamaya çaltklarn belirten Koç, bu kapsamda 2021 yl banda Kayapnar Okuyor projesini balattklarn söyledi.

Proje kapsamnda tüm okullarda 1. snfn dndaki örencilerin derse girdiklerinde ilk 15 dakika kitap okuduunu anlatan Koç, unlar kaydetti:

70 BN KTAP DAITILDI

htiyaç sahibi olan okullarmza da kitap vereceiz dedik. Bugüne kadar 70 bin kitap dattk. Bugün de 35 bin kitap datyoruz. Böylece tüm okullarmzn kitap sorunu giderilecek. Bu yl içerisinde 9 Z Kütüphane yapyoruz. Daha önce de 55 kütüphane yapmtk. Okullarmzda kütüphane ve kitap sorunu olmayacak. Amacmz okuyan ve sorgulayan bir gençlik yetitirmektir. Onlar hayata en iyi ekilde hazrlamak, milli ve manevi deerlerine sahip bir nesil yetitirmek için çalyoruz. mkanlarmz çocuk ve gençlerimiz için kullanyoruz.

15 DAKKANI OKUMAYA AYIR

7. snf örencisi Yamur çasal da okulda derse balamadan ilk 15 dakikay kitap okumaya ayrdklarn dile getirdi.

Destekle kütüphanede kitap çeitliliinin fazla olacan belirten çasal, Kayapnar Belediyesine çok teekkür ederiz. Bu kitaplarla kütüphanelerde çok yararlanyoruz. stediimiz kitab okuyabileceiz. dedi.

7. snf örencisi Enes Erden ise kitap okumay çok sevdiini, okullarnda bulunan kütüphaneden çok faydalandn belirtti.

Ana Sayfaya Git