9 okula Z Kütüphane

Bismil Belediyesi’nden eğitime yaptığı destekler hız kesmeden devam ediyor. Sosyal ve yapısal projeleriyle eğitime desteğini günden güne artıran Bismil Belediyesi’nden eğitime bir katkı daha geldi. Bu çerçevede 650 bin TL’lik maliyetle tam 9 okula ‘Zenginleştirilmiş Kütüphane’ kazandırıldı.

Haberler 05.07.2018 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlerin bilgiyle donanm, kaliteli eitim alm bireyler olarak yetimesi için üzerine düen sorumluluu yerine getirmeye çaltn söyleyen Bismil Belediye Bakan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, 9 farkl okulda çalmalar devam eden Z Kütüphanelerin tamamlanmas ile birlikte örencilerin istedikleri bilgiye daha rahat eriebileceklerini söyledi.

lçe Milli Eitim müdürlüü ile ibirlii içerisinde çaltn belirten Bakan Yüksel, Bismil merkezde bulunan 1 ilkokul, 3 ortaokul ve 5 liseden oluan toplam 9 okula örenmeyi kolaylatran ve keyifli hale getiren Z Kütüphanelerden kuruyoruz. Ayrca fiziki artlar kötü olan okullarmza da tadilat yaparak eitime hazr hale getiriyoruz. dedi.

Örencilere okuma alkanl kazandracak

Z Kütüphane yapmnda tasarma önem verdiklerini kaydeden Belediye Bakan Vekili Yüksel, kütüphane tasarmlarnn hitap ettii ya grubuna göre pedagojik uygunluk gözetilerek yapldnn altn çizdi.

Örencilerin kütüphanelerde kendini rahat hissetmesi ve okuma alkanl kazanmalar için detaylar düündüklerini belirten Bakan Yüksel, Bu kütüphanelerde sadece kitaplar olmayacak. Yavrularmzn bilgiye annda ulaabilecei interaktif biliim sistemleri de yer alacak. Bilgisayar, akll tahta gibi imknlar sayesinde çocuklarmz kütüphanede sadece kitap okumakla kalmayacak görsel ve iitsel olarak da kendilerini gelitirme imkn bulacaklar. dedi.

Önümüzdeki Eitim Öretime Hazr Hale Gelecek

Bismil lçe Milli Eitim Müdürü Aydn Ak ise, Bismil Belediyesi tarafndan lçe okullarmza yaptrlmak üzere 9 tane Z Kütüphane çalmas devam ettiini belirterek, Daha önce Bakanlk tarafndan ilçede Z Kütüphane saylarnn artrlmas talebinde bulundular. Ödeme yetersizliinden dolay Kaymakam ve Belediye Bakanmzla görütük. Kaymakammzn talimatyla 9 tane Z kütüphane çalmas ayn anda devam ediyor. Önümüzdeki 2018-2019 Eitim öretim ylnda eitim öretime hazr olacaktr , dedi.

te Kütüphane Kazandrlan Okullar

Tepe çok Programl Anadolu Lisesi, Bismil Anadolu Lise, Selahaddin Eyyübi Anadolu mam Hatip Lisesi, Bismil Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Bismil Fen Lisesi, Kurtulu mam Hatip Ortaokulu, Fatma Zehra mam Hatip Ortaokulu, Ahmedi Han Orta Ortaokulu ve Toki lkokulu olmak üzere 9 farkl okula çalmalar devam ediyor.

Ana Sayfaya Git