900 öğrenciye eğitim

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince Bilgi Evinde eğitim gören 900 ilk ve ortaokul öğrencisine çeşitli eğitim malzemesi dağıtıldı.

Haberler 02.12.2019 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Belediye Bakan Vekili Vali Hasan Basri Güzelolu, Yeniehir ilçesindeki Bilgi Evinde gerçekletirilen törende törende, örencilerle bir süre sohbet etti.

Güzelolu, müzik snfnda eitim alan örencilerin mini konserini dinledikten sonra onlarla türkü söyledi.

Gazetecilere açklama yapan Güzelolu, örencilerle bir arada olmaktan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

900 örenciye eitim destei

Sosyal belediyecilikte, çocuklar gelecee hazrlamann birinci öncelikleri olduunu vurgulayan Güzelolu, unlar belirtti:

Sosyal belediyecilik anlamnda kentin her köesine, her kiisine dokunmak, özellikle gençlerimiz ve çocuklarmzdan balayarak onlar mutlu klmak ve onlar gelecee hazrlamak öncelikli ve temel sorumluluumuzdur. Her birisi bir deer olan geleceimiz, güvencemiz ve güzelliimiz olan çocuklarmzn okulda ve derslerinde baarl olmalar, gerekse kültürün, sanatn, bilimin her alannda eilim ve yönelimlerine uygun bu kurslarla kendi geleceklerine hazrlamak temel önceliimizdir.

HDPli belediye döneminde Bilgi Evinde devam eden güzel çalmalarn sekteye uratldnn altnn çizen Güzelolu, öyle devam etti:

Büyükehir Belediyesi olarak önceliimiz ne yazk ki buradaki etkinlikleri ve buradaki kazanmlar yok sayan bir anlaytan sonra tekrar çocuklarmzn bu Bilgi Eviyle bulumas, her birisinin yar kalan eitimleri ve destek kurslar dahil müzik, kültür, sanat, satranç gibi temel olarak her birisini gelecee hazrlayacak ve mutlu klacak, bütün kurslarda çok youn bir çaba içerisindeyiz. Bugün yüzlerce çocuumuzu Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Bilgi Evinde, bu kurslarda buluturmann mutluluunu yayoruz.

- Eitim materyalleri ücretsiz

Örencilerle anne ve babalarna yönelik çalmalar yaptklarn belirten Güzelolu, çocuklarn gözlerindeki heyecann kendilerini mutlu ettiini dile getirerek, unlar kaydetti:

çounun kurslarmza gelmesinde, tekrar dönmesinde ulam hizmetini ücretsiz karlyoruz. Temel beceri, bilgi kitaplarn, materyallerini, çantalarn ücretsiz sunuyoruz. Anne ve babalarmzn özellikle çocuklaryla hem ilgilenmeleri hem de sahiplenmeleri anlamnda, onlara dönük yetikin ebeveyn kurslar planlyoruz. Bir amacmz var. Oraya doru da adm adm yaklayoruz. Mutlu birey, mutlu ehir ve mutlu bir gelecek.

Güzelolunun ei Aye Güzelolunun da katld törende, konumalarn ardndan 900 örenciye çeitli eitim malzemesi datld.

Ana Sayfaya Git