938 okul kapandı, 882 özel okul devredildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) verilerine göre 2020 ve 2021’de 938 özel okul kapandı, 882 özel okul ise devredilirken, 50 bin öğrenci devlet okullarına geçti. Satılan okul binalarının büyük çoğunluğunun hastaneye dönüştürüldüğü belirtildi.

Haberler 07.06.2021 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüsün en çok etkiledii alanlardan biri de özel okullar oldu. Son bir ylda çok sayda özel okul kapand. Kapanan okullarn bazlar, örencileri ile birlikte devredilmek istendi, bazlarnn binalar ise okul d amaçlar için kullanlmak üzere satld.

Özel okullarn kapanmas ile ilgili bilgi veren Tüm Giriimci Emlak Müavirleri Dernei (TÜGEM) Bakan Hakan Akdoan, Milli Eitim Bakanl (MEB) verilerine göre Covid-19 salgnnn etkili olduu 2020 ve 2021de 938 özel okul kapand. 882 özel okul ise devredildi. Kapanan özel okullardan 14 bin 652 örenci, devredilen özel okullardan ise 35 bin 302 örenci devlet okullarna geçti dedi.

ÖRENCLERYLE BRLKTE DEVRETMEK STENYOR

Pandemi nedeniyle özel okul taleplerinin azalmasnn sektörü olumsuz yönde etkilediini aktaran Akdoan Özel okul binalarnn gerek satlk gerekse de kiralk arzlarnda büyük artlar yaanyor. Bazs sadece binay satmay isterken bazs ise örencileriyle birlikte devretmek istiyor. Bunlar arasnda zamannda çok yüksek maliyetlere yaplan, milyonlarca lira harcanan okullar da yer alyor. Satlan okullar arasnda 100 milyon TLlik, büyük kampüslü eitim kurumlar da var, 500 bin TLlik küçük anaokullar da dedi.

OKULLAR HASTANEYE DÖNÜÜYOR

Okul binalarnn farkl amaçlarla kullanlmak istendiini dile getiren Akdoan, en büyük ilginin ise salk sektöründen olduunu söyledi. Akdoan, Bu binalar için salk sektörünün öncelikli talebi söz konusu. Pandemi döneminde salk sektörü daha da büyümeye balad için yeni hastaneler açmak isteyen büyük markalar almak isteyebiliyor. Ancak her sektörün kendi içindeki mevzuatlarnda özel hususlar yer alyor. Tavan yüksekliinden, kap geniliine, asansör özelliklerinden, yangn sistemlerine kadar her bina her ie uygun olarak da dönütürülemiyor dedi.

Ana Sayfaya Git