LGS birinci nakil sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı'nca Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları açıklandı.

Haberler 03.08.2021 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl Liselere Geçi Sistemi (LGS) kapsamnda yerletirmeye esas birinci nakil sonuçlarn açklad.

LGS kapsamnda, yerletirmeye esas birinci nakil sonuçlarna meb.gov.tr adresinden ulalabiliyor.

MEB Bakan Yardmcs Mahmut Özer, 26 Temmuzda açklanan birinci yerletirme sonuçlarna göre tercih yapan örencilerin yüzde 93ünün istedikleri okula yerletiini anmsatt.

Bu orann yerletirmeye esas birinci nakil sonunda yükseldiine dikkati çeken Özer, Birinci nakil dönemi sonunda, tercih yapan örencilerimizin yüzde 96s istedikleri okullara yerleti. dedi.

SINAVLI OKULLARDA DOLULUK ORANI YÜZDE 98E YÜKSELD

Snavl okullarda doluluk orannn da yükseldiini ifade eden Özer, u deerlendirmelerde bulundu:

26 Temmuzda açklanan birinci yerletirme sonuçlarna göre snavl okullarn doluluk oran yüzde 95 olarak gerçeklemiti. Bu oran yerletirmeye esas birinci nakil sonunda yüzde 98e yükseldi. Bu artta örencilerin snavl mesleki ve teknik Anadolu liselerine yönelimleri etkili oldu. Birinci yerletirme sonuçlarna göre, snavl mesleki ve teknik Anadolu liselerinde doluluk oran yüzde 77 iken bu oran yerletirmeye esas birinci nakil sonunda yüzde 90a yükseldi.

Bakan Yardmcs Özer, dier örencilerin yerletirme ilemi için sürecin devam ettiini anmsatarak Örencilerimiz ve aileleri müsterih olsunlar. fadesini kulland.

KNC NAKL BAVURULARI 6 AUSTOSTA SONA ERECEK

Bugün balayan yerletirmeye esas ikinci nakil tercih bavurular 6 Austosta sona erecek, sonuçlar ise 9 Austosta açklanacak. Böylece merkezi yürütülen ana yerletirme süreci, 9 Austosta tamamlanacak.

SÜREç SONUNDA HERKES YERLETRLECEK

kinci yerletirmeye esas nakil sonunda da hiçbir yere yerleemeyen örenciler için il/ilçe örenci yerletirme ve nakil komisyonlarnca yerletirme bavurular alnacak ve 20 Austosta yerletirme süreci tamamlanacak.

Ana Sayfaya Git