Öğrenciler İyilik İçin Seferber Oldu

Diyarbakır'da lise öğrencileri, aralarında topladıkları parayla ihtiyaç sahibi bir ailenin evini boyadı.

Haberler 20.05.2019 - 01:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gaffar Okan Anadolu Lisesinde görsel sanatlar öretmeni Aye Tunç Yldrm, örencilerin yardmlama duygusunu güçlendirmek ve ihtiyaç sahiplerine destek sunmak için sosyal sorumluluk projesi hazrlad.

Proje kapsamnda örenciler, okul çknda ihtiyaç sahibi ailelere yardm edip, onlarn skntlarn gidermek için çalma yapyor.

Yeniehir ilçesi Aziziye Mahallesinde yaayan 4 çocuklu Salam ailesinin evinin boya ihtiyac bulunduunu tespit eden örenciler, kendi aralarnda para toplad. Örenciler, topladklar parayla boya alp, ailenin evini boyad.

çok zor durumda olduunu gördük

Lise ikinci snf örencisi 16 yandaki Furkan Sekman, proje sayesinde ihtiyaç sahibi insanlara yardm etmenin mutluluunu yaadklarn söyledi.

Sekman, Ailenin düük geliri olmas dolaysyla çok zor durumda olduunu gördük. Biz de yardm etmek için geldik. htiyac olan birine yardm ettiimiz için içimiz ferahlyor, mutluluk doluyor. Bu tarif edilemez bir duygu. dedi.

Düük gelirli ailelerin yaad mahallede gördüklerinden çok etkilendiine iaret eden Sekman, O yüzden herkes bulunduu duruma ükretmeli ve böyle projeler içinde yer almal. ifadesini kulland.

Durumumuza ükretmeliyiz

Örenci Yusuf Elhakan da ihtiyaç sahibi bir ailenin evini boyamann mutluluunu yaadklarn anlatarak, unlar kaydetti:

Buray görünce hayatn sadece bizim yaadmz gibi olmadn gördüm. Bizden çok kötü durumda olanlar gördüm. Durumumuza ükretmeliyiz. Gözümüz hep yukarda olmamal. Benim yamda olan herkes böyle bir yardmlamann içinde yer almal. Maddi ve manevi olarak yardm etmek çok faydal. Bu sayede hayata baka bir pencereden bakabiliriz.

Örencilerin manevi yönden gelimesine de katk sunuyor

Öretmen Aye Tunç Yldrm da örencilerde yardmlama duyarllnn artmas için proje hazrladklarn dile getirdi.

Toplumun bir kesiminin düük gelirli ailelerin yaad skntlar fark etmediini anlatan Yldrm, öyle konutu:

Örencilerimizin ihtiyaç sahibi aileleri görmelerini ve yardmc olmalarn istiyoruz. Projemizle örencilerimizde farkndalk oluturmak istedik. Okuldan mezun olup hayata atldklarnda, ihtiyaç sahibi insanlara nasl ulap yardm edebileceklerini örenmelerini istiyoruz. Böyle projeler örencilerin manevi yönden gelimesine de katk sunuyor. Bu sayede çocuklara iyiliin ne kadar önemli bir ey olduunu gösteriyoruz.

Bizi çok mutlu etti

Evi boyanan Necla Salam da einin 3 yldr cezaevinde olmas nedeniyle geçim sknts yaadklarn, evin masraflarn karlayamadn söyledi.

Salam, Bir oda ve salonu olan evde yayoruz. Mutfak, banyo ve tuvalet ayn yerde. Örencilerin gelip evimizi boyamas bizi çok mutlu etti. Allah raz olsun. dedi.

Ana Sayfaya Git