Öğrencilerin açık hava kütüphanesi

‘Kitap Benim’ projesi kapsamında her gün okullarda ve uzaktan eğitim kapsamında evlerde 20 dakika serbest okuma saati düzenleyen Uğur Okulları, toplumda okuma farkındalığı oluşturmak amacıyla açık alanlarda okuma etkinliği düzenledi.

Haberler 26.09.2020 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbuldan zmire, Denizliden Vana kadar Türkiyenin dört bir yannda örenciler; sahillerde, parklarda, bahçelerde sosyal mesafeye dikkat ederek ve maskelerini takarak kitap okudu.

Örencilerin okuma, okuduunu anlama, düünceleri yorumlama, bunlar zihninde yaplandrarak deerlendirme ve iliki kurma becerilerini gelitirmeyi hedefleyen Uur Okullar üç yldr devam eden Kitap Benim projesini pandemi döneminde de hz kesmeden sürdürüyor. Yüz yüze eitime balayan kademelerdeki örenciler okullarda, uzaktan eitim alan örenciler evlerinde, her gün 20 dakika kitap okuyor. Bu kapsamda toplumda da okuma farkndal oluturmay amaçlayan örenciler, Türkiyenin dört bir yannda açk alanlarda okuma etkinlii gerçekletirdi. Öretmenleri ve arkadalaryla doada buluan örenciler Farkl kaplar araladmz çok güzel bir etkinlik yaptk dedi.

Anadilin önemine vurgu yapan Uur Okullar Eitim ve Öretimden Sorumlu Genel Müdür Yardmcs Nil çiçek Örencilerimizin Türkçeyi doru kullanma, okuduunu anlama ve yorumlama, geni kelime hazinesine sahip olma ve imla kurallarn bilme gibi beceriler ile donanmas öncelikli hedeflerimiz arasnda yer alyor. Biz Uur Okullar olarak, bunu elde etmenin ilk admnn örencilerimize okuma alkanl kazandrmaktan geçtiini biliyoruz. Kitap okumaya verdiimiz önemle akademik baary ve snav baarsn da destekliyoruz.

Okullarmzn tümünde, özel kitap okuma alanlarmzda, snflarmzda, kütüphanelerimizde ya da uzaktan eitim kapsamnda evlerde her gün 20 dakikalk serbest okuma saatlerimizle örencilerimize kitap okuma bilincini alamay, farkndalk yaratmay hedefliyoruz. Okullarmzdaki tüm personelimiz ay anda bu etkinlie dahil oluyor. Projemiz ile örencilerimizin ve tüm çalanlarmzn yeni dünyalar kefetmelerini arzu ediyoruz. Bu projemizi de Kitap Kapa Tasarm Yarmas, Kitap Kurduna Ödül Uygulamas snflarda kendilerinin el becerileri ile gelitirdii kütüphaneler, yazar etkinliklerimiz ve hatta münazaraya kadar uzanan geni bir yelpazeye yayarak verimini ve kalcln artrmay amaçlyoruz eklinde konutu.

Kitap Benim projesi hakknda bilgi veren çiçek Aslnda her kii kitab okuduunda kendi dünyasn yaratr. Benim hayallerim, benim kitabm, benim yolculuum, benim dünyam, benim karakterlerim diyerek bu yola çktk. Dolaysyla örencilerimizin kendi dünyalarn yaratabilmeleri, kefedebilmeleri için kitap okuma süreçlerinde biz de onlara destek olmaya amaçlyoruz diye konutu.

YA GRUBUNA UYGUN KTAPLAR SEçLMEL

çocuklarda özellikle küçük yalardan itibaren kitap okuma alkanlnn kazandrlmasn çok önemsiyoruz diyen çiçek konumasna öyle devamn etti: Bu kapsamda ebeveynlere çok i düüyor. Özellikle 0-6 ya grubunda ailelerimizin desteiyle çocuklarmza kitap okuma alkanlnn kazandrlmasn çok önemsiyoruz. Ama bu noktada örencilerimiz sadece ebeveynlerinin veya öretmenlerinin seçtii kitaplar deil ya grubu özelliklerine uygun olacak ekilde, çocuklarn kendi kiisel özelliklerine, kendi ilgi alanlarna yönelik kitaplar seçmeli. Mesela bir örencimizin spora ilgisi varsa sporla ilgili bir kitap okuyabilir ya da güncel haberleri takip etmeyi seven örencilerimiz için ailesi düzenli gazete okumas için yönlendirme yapabilir.

Ana Sayfaya Git