Okul kantinleri açıldı

Tüm Kantin İşletmeleri İşveren Sendikası Genel Başkanı Okan Fırat, “Kantinlerimiz denetleniyor. Bizler de birer anne ve babayız. Çocuklarımızın ve toplumun sağlığı her şeyden önemli. Bu konuda çok duyarlıyız. Velilerimiz bize güvenebilir. Bizler, kendi yemediğimiz, çocuğumuza yedirmediğimiz hiçbir şeyi öğrencilerimize satmıyoruz” dedi.

Haberler 22.10.2020 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçukun imzasyla illere gönderilen yazda ilkokullar ile 8inci ve 12nci snflarn bulunduu okul kantinlerinin açlmasna karar verildi. 81 l ve lçe Milli Eitim Müdürlüklerine sürece dair detaylarn da yer ald bir genelge gönderildi. Korona virüs önlemleri neticesinde sosyal mesafe, hijyen ve maske takma kurallarna harfiyen uyan kantinci esnaf, mesleklerini icra etmenin mutluluunu yayor. Yaklak 8 aydr ekmek kaplarn iletemeyen kantinci esnaf alnan bu kararla faaliyetlerini hafta bandan itibaren sürdürmeye balad.

OKUL KANTNLER

Tüm Kantin letmeleri veren Sendikas Genel Bakan Okan Frat, çankaya ilçesinde ayn zamanda kendi iletmesi olan kantinde, kantinlerde uygulanan korona virüs tedbirleri hakknda konutu. Frat, Kantin iletmecilerimiz ilerinin bana döndüler. Fakat seyreltilmi modelde eitimin zorunlu olmamas bizi skntya soktu. Kantinlerimiz açtk ama gün boyunca gelen örenci says 10-15i geçmiyor. Bizler 8 aydr kapalydk, devletimizin vermi olduu kredilerle evlerimizi geçindirmeye çaltk. çektiimiz krediler de tükendi ve kredilerin günü geldi. Bu ay içinde bu kredilerin hepsi ödenecek diye konutu.

Milli Eitim Bakanl tarafndan gönderilen yazda okul kantinlerinin kiralaryla ilgili de sevindirici bir haber aldklarn ileten Frat, Kiralar hesapladmzda çok cüzi rakamlar ama biz 8 aydr çalmyoruz. Devletimizin bu dönemde kira almamasn talep ediyoruz. Hibe destek kredileri istiyoruz. Borç yüküyle kantinlerimizi açyoruz. Devletimizin bizleri yalnz brakmamas lazm dedi.

19 Ekim Pazartesi gününden itibaren geçen 3 günlük sürede istenmeyen bir durumla karlalmadn söyleyen Frat, Pandemiden önce de kantinlerimiz örencilerimizin sal açsndan kurumlar tarafndan denetleniyordu. Biz her türlü önlemimizi alyorduk, almaya da devam ediyoruz. u anda girilerimizde tüm kurumlarda olduu gibi hijyen stantlarmz var. Örencilerimizin sosyal mesafeye uymalar konusunda uyaryoruz, kantinler bu döneme hazr ifadelerini kulland.

SALIKLI ORTAM

Kantinlerde satlacak ürünlerle ilgili Milli Eitim Bakanl tarafndan gönderilen yazda herhangi bir ifadenin yer almadn söyleyen Frat, Milli Eitim Bakan Ziya Selçukun sabah saatlerinde velilere ithafen sosyal medya hesab üzerinden yapt, Sevgili velilerimiz, sürecin bir parças olarak okul kantinlerimiz açld ancak siz çocuklarmzn kahvaltsn evde salkl ve düzenli olarak yapmalarna özen gösterin, lütfen. Bu önemin altn hep çizmitik ama u dönemde salkl beslenme, baklklar için çok daha önemli paylamna dikkat çekti. Tüm Kantin letmeleri veren Sendikas Genel Bakan Okan Frat, sözlerine öyle devam etti:

Kantinlerimiz denetleniyor. Bizler de birer anne ve babayz. çocuklarmzn ve toplumun sal her eyden önemli. Bu konuda çok duyarlyz. Örencilerimiz rahatlkla buradan yiyebilirler. Velilerimiz bize güvenebilir. Bizler, kendi yemediimiz, çocuumuza yedirmediimiz hiçbir eyi örencilerimize satmyoruz. Kantinlerimiz u anda çok temiz, sokak aralarnda ruhsat alnmayan yerlerden alveri yapmasnlar.

ÖRENCLERN TEPKS

Kantinlerin açlmasna sevindiini söyleyen 12nci snf örencisi Barlas Bepnar, Kantinler açlmasayd dardan alveri yapmak zorunda kalacaktk. Dardan yaptmz alverilerde yediimiz ürünler nasl hazrlanyor bilmiyorum. Burada hijyenik artlarda hazrlanyor. Kantinlerin açlmas iyi oldu. Bizim snfmzda 12 kii var. Bizim okulumuzda kurallara uyuluyor ifadelerini kulland.

Daha önce hiç evden çkmamasna ramen Covid-19 hastalna yakalandn söyleyen 12nci snf örencisi Azra Nur Aydn, Ben kantinler açldndan beri yemeimi buradan yiyorum. Gayet steril bir ekilde dikkat edildiini görüyorum. Önceden bu kantinde bo yer bulamazdnz. Dardan yemek almak tehlikeli. Biz u anda kantinde ne yapldn gözümüzle görüyoruz. Annem ya da babam para veriyorlar, kantinden ye diyorlar. çleri bu konuda rahat diye konutu.

Ana Sayfaya Git