Zazaca kursu açıldı

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Siverek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Zazaca okuma yazma kursu açıldı.

Haberler 27.01.2020 - 23:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

UNESCOnun kaybolan diller arasna ald ve dünyada yaklak 6-7 milyon insann konutuu Zazacann yaatlmas amacyla, yurt genelinde talepler dorultusunda Halk Eitim Merkezleri bünyesinde Zazaca kurslar balad. Özelikle Zazacann youn konuulduu bölgelerdeki halk eitim müdürlükleri, resmi sitelerinden yaplan duyurularla Zazaca kursu görmek isteyenlerin kayt yapabileceklerini belirtiyor.

ZAZACA KURS AçILDI

lçenin Camikebir Mahallesinde bulunan Halk Eitim Müdürlüü ek binasnda verilen kursta A1 seviyesindeki derslerde kursiyerler, Zazaca yazma ve okumay örenirken, ders ortalarnda da Zazaca türkülerle kursu elenceli hale getiriyor. Kursiyerlerin istekleri dorultusunda, hafta içi, akamlar ve hafta sonlar verilebilen derslere talebin youn olmas bekleniyor.

Halk Eitim Merkezi tarafndan verilen bu imkann deerlendirilmesi gerektiini söyleyen Zazaca öretmeni Firuze Demir, Zazaca kaybolmaya yüz tutmu diller arasnda girmi bulunmakta, bizde dilimizi yaatmaya çalyoruz. Bütün çocuklarmz, gençlerimizi ve büyüklerimizi kursumuza bekliyoruz. Kendi ana dillerini konumak ve yaatmak istiyorlarsa mutlaka kursa gelmeliler dedi

Kursiyerlerden lyas Denizedalan, Halk Eitim Merkezi Müdürlüünün bize verdii bu imkandan dolay teekkür ediyorum. Arkadalarla beraber kursa katlyoruz. Amacmz Zazaca diliyle konutuumuz gibi, yazmak ve okumaktr da, onun için kursa geliyoruz. Burada yazp, çizip eleniyoruz, çokta verimli geçiyor, ayrca Zazaca hocamza da çok teekkür ediyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git