AB Bilim Karavanı Silvan'da

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi tarafından, AB Türkiye Delegasyonu ve Almanya Büyükelçiliği iş birliğinde gerçekleştirilen AB Bilim Karavanı, 4. gününde Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde öğrencileri ağırladı.

Haberler 13.04.2019 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silvan Selahaddin Eyyubi Ortaokulunda düzenlenen etkinlie, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Silvan Temsilcisi brahim Halil Ylmaz, okul müdürü Veli Yalçnkaya, öretmenler ve örenciler katld. Burada konuan DTSO Silvan Temsilcisi Ylmaz, bu tür etkinliklere her zaman açk olduklarn ve destekleyeceklerini ifade etti. Ylmaz DTSO Bakan Mehmet Kaya ve DTSO Bakan Yardmcs Ercan Taynlamaka ilçe adna teekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

AB BLM KARAVANI

Robotik kodlama ve tasarm eitiminden sonra Ylmaz, ilköretim örencilerine hikaye kitaplar datt.

çocuklarn merak duygusunu harekete geçirmek ve onlar, hayal et, tasarla, üret mottosuyla tevik etmeyi amaçlayan 9 metrelik Bilim Karavan, 5 aylk süre zarfnda toplam 6 bin 600 kilometre yol katederek 12 binden fazla örenciye kaplarn açacak. Hayal eden, tasarlayan ve üreten bir nesil için özel olarak tasarlanm olan karavanda örenciler, ahap modelleme, robotik kodlama, 3D modelleme ve 3D bask gibi interaktif atölye çalmalar imkan bulacak.

Ana Sayfaya Git