AB'den 8 ildeki 55 okula 50 milyon avro hibe desteği

"Avrupa Birliği tarafından Suriyelilerin yoğunlukta olduğu 8 ildeki 55 okula 50 milyon avro hibe desteği sağlanıyor"

Haberler 19.11.2020 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Bakan ennur çetin, Avrupa Birliinin (AB) Mesleki ve Teknik Eitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi (SEUP) kapsamnda Suriyelilerin younlukta olduu 8 ildeki 55 okula 50 milyon avro hibe destei saladn belirtti.

çetin, Milli Eitim Bakanl tarafndan projenin pilot ili seçilen anlurfada bir otelde basn toplants düzenledi.

Meslek lisesi atölyelerinin güncel teknoloji ve i piyasasnn ihtiyaçlar dorultusunda SUEP kapsamnda yenilendiini, projenin hem Türk hem de Suriyeli misafir örencilere dorudan destek saladn belirten çetin, projenin geçici koruma altndaki Suriyelilerin ve Türk ev sahibi topluluklarn sosyal ve ekonomik uyumunu, istihdam edilebilirliklerini ve yeterliliklerini iyiletirerek mesleki eitime tevik etmelerini amaçladn ifade etti.

Milli Eitim Bakanl Mesleki ve Teknik Eitim Genel Müdürlüü tarafndan yürütülen projenin stanbul, Bursa, Gaziantep, Kilis, anlurfa, Mersin, Adana, Hatayda 55 mesleki ve teknik lisede bulunan 1150 atölyede uygulandna dikkati çeken çetin, gelecek yln sonunda tamamlanmas planlanan projeyle 10 bini akn örenciye destek salanmasnn hedeflendiini vurgulad.

50 milyon avro hibe destei

çetin, öyle konutu:

Türkiyeye snan Suriyelilerin hayata tutunmasna katk salamak istiyoruz. Avrupa Birliinin tamamen hibesinden oluan bir projedir. Projemizin ikinci ayan da 2021 ylnda yürütmeyi planlyoruz. Projeyi Milli Eitim Bakanl ve Avrupa Delegasyonu, Alman Kalknma Bankas ibirliiyle yürütüyoruz. Proje Suriyelilerin en youn olduu kentlerde yürütülüyor. Proje Teknik ve Anadolu liselerini kapsyor.

Avrupa Birlii tarafndan Suriyelilerin younlukta olduu 8 ildeki 55 okula 50 milyon avro hibe destei salanyor. Okullarmzda 22 ayr alandaki sektörlere ilikin atölyeler kuruyoruz. Sadece anlurfada 25 milyon liralk bir destek saladk. Bundan sonra da makine ve teknolojilerine yönelik okullara yatrmlar yapacaz. Öretmenlere de eitim verip sektörün ihtiyac olan örencilerin yetitirilmesini salamak istiyoruz. Sektör temsilcileri de bu projenin devam ve amacnn gerçekletirilmesini salamak açsndan önem tayor.

Ana Sayfaya Git