Abdülkadir Gayretli: Tatil değil, sosyal izolasyon

Tüm üniversite öğrencilerine çağrıda bulunan Abdülkadir Gayretli, “Üniversiteye verilen arayı bir tatil olarak görmemek gerekiyor. Bu aslında bir sosyal izolasyon. Evde kalmanız gerekiyor” dedi.

Haberler 21.03.2020 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüsü tedbirleri arasnda alnan ilk kararlardan biri de okullarn tatil ilan edilmesi olmutu. lk ve orta dereceli okullar hem de üniversitelerin tatil ilan edilmesi hakknda konuan stanbul Geliim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Bakan Abdülkadir Gayretli, Kalabalk arkada gruplaryla bir araya gelmek, toplu tama araçlarna binmek, darda bolca zaman geçirmek sizleri risk altna soksa da sizden daha çok, risk altndaki büyüklerinize ciddi bir tehdit oluturuyor. Kendinizin ve sevdiiniz büyüklerinizin zarar görmemesi siz gençlere bal ifadelerini kulland.

GENçLERN ENFEKSYON TAIMA OLASILIKLARI DAHA YÜKSEK

çocuklar ve gençlerin enfeksiyonu daha hafif veya belirtisiz geçirdiini belirten Gayretli, Gençler daha kalabalk ortamlarda bulunduklarndan dolay enfeksiyonun toplumda yaylmasna daha fazla hizmet ediyorlar. Okullar, üniversiteleri tatil etmenin asl amac da bu ya grubunun hareketliliini azaltp evde tutarak riskli gruplar koruyabilmektir. Zira gençlerin riskli gruplara enfeksiyonu tama ve bulatrma olaslklar yüksek dedi.

ALIVER GÖREVN GENçLER ÜSTLENSN

Gençlerin ailelerine de çarda bulunan Gayretli unlar söyledi: Ebeveynlerin kendilerini iyi korumas gerekiyor. Mümkünse evden çkmasnlar, alverilerini gençlere yaptrsnlar. Arkada ve dostlarla bir araya gelmemeye özen göstersinler. Gençler de virüsü tamamak adna ziyaretlerini azaltabilir. Bir süre yalnz kalmak daha doru olacaktr. Telefonla hasret gidermek daha iyi bir yöntem. Salnz her eyden daha önemli. Bizler sizler için çalmaya devam ediyoruz

Salk Bakanlnn verdii tavsiyelere uyulmasna özen gösterilmesi gerektiine vurgu yapan Gayretli, Hepimiz için en önemlisi mümkün olduunca virüsten korunmak. Bunun için uzmanlarn verdii tavsiyelere mümkün olduunca uyun. Hijyene önem verin. yi beslenin ve iyi uyuyun. Tbbi yardm alma ihtiyac hissediyorsanz en yakn salk kuruluuna bavurun diye konutu.

Ana Sayfaya Git