Açıköğretim finali erken açıklanacak

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesinin (AÖF) bu hafta sonu yapılacak güz dönemi final sınavlarının sonuçlarının kısa sürede açıklanacağı bildirildi.

Haberler 17.01.2020 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rektör Yardmcs ve AÖF Dekan Vekili Prof. Dr. Selim Baar, yapt yazl açklamada, 1 milyon 52 bin aktif örencisi bulunan Açköretim Sisteminin 2020 yl itibaryla dijitalleme ve uluslararaslama noktasnda önemli admlar atacan belirtti.

Örenci says bakmndan dünyada 3üncü olan AÜ Açköretim Sisteminin 14-15 Aralk 2019da gerçekletirilen güz dönemi ara snav sonuçlarnn 5 gün gibi rekor bir sürede duyurulduunu hatrlatan Baar, öyle devam etti:

Açköretim Sistemindeki ders düzenlemeleri ve Bilgisayar Aratrma Uygulama Merkezindeki yazlmc personelin hazrlad yazlmlar bir araya gelince daha güzel ve hzl bir sonuç ortaya çkt. Bununla ilgili emei geçen herkese çok teekkür ediyorum. Bu, üniversitemiz için bir gururdur. Final snav sonuçlarn da yine bu ekilde erken açklayacaz. Örencilerimiz snav sonuçlarn yine erken bekleyebilirler.

- 29 ülkede 6 milyondan fazla mezun verdi

Baar, Türkiyenin tüm illerinde, 28 yabanc ülkede ve 70 snav merkezinde hizmet veren sistemin mezun saysnn 6 milyonu atn aktard.

AÖS Sorular, Anadolu ÖYS, Özet Oku ve 3D AÖS olmak üzere 4 mobil uygulama bulunduuna deinen Baar, bunlar tek platformda bir araya getirmeyi planladklarn duyurdu.

Açk Kütüphanede 44 bin 304 materyalin yer ald bilgisini veren Baar, Bu materyallerin indirilme says ise 2019 yl sonu itibaryla 33 binin üzerinde. Bu önemli bir rakam. Amacmz, mümkün olduu kadar çok kiinin bilgiden yararlanmas ve bilginin yaylmasdr. Açk Kütüphane de bizim için statik deil, dinamik bir yap. Sürekli takibini ve yenilemelerini yapyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git