Açıköğretim öğrencilerine "Yaz Okulu" imkanı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim,İktisat ve İşletme Fakültesi öğrencileri için açılacak.Yaz Okulu için kayıtlar 24-28 Haziran'da alınacak, sınavlar 14-15 Eylül'de yapılacak.

Haberler 24.05.2019 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anadolu Üniversitesi (AÜ) 2018-2019 akademik yl yaz döneminde Açköretim, ktisat ve letme Fakültesi örencileri için Yaz Okulu açlacak. Rektör Prof. Dr. afak Ertan çomakl, yapt yazl açklamada, göreve baladklar günden bu yana açköretim sistemine kaytl örencilerin baz taleplerinin olduunu belirtti.

Örencilerin hakl taleplerini karlamak, açk ve uzaktan eitimde Türkiyenin lider üniversitesi olarak yenilikçi, sürdürülebilir çözümler üretmek için çaltklarn bildiren çomakl, unlar kaydetti: Örgün eitimde zaten kullandmz ve nitelikli sonuçlar aldmz Yaz Okulu uygulamasn açköretim sistemine uyarlyoruz. Bu yolla bütünleme taleplerine cevap verdiimiz gibi baarl örencilerimize de okullarn erken bitirme frsat ya da i younluu olan örencilerimize Yaz Okulundan ders alarak dönem içindeki programlarn hafifletme frsat salyoruz. Örencilerimizin lehine olacak, onlarn baarsn yükseltecek, verdiimiz eitimin kalitesini artracak çalmalar yapmay sürdüreceiz. Yaz Okulu uygulamasnn örencilerimize hayrl olmasn diliyorum. Yaz Okuluna, AÜ Açköretim, ktisat ve letme Fakültelerine kaytl tüm örenciler bavurabilecek.

çomakl bu uygulamann, mezuniyet aamasna gelmi ancak eksik dersleri yüzünden mezun olamayan örencilere, bir öretim döneminde 45 kredilik ders alp tek dersi kalanlara, dönemlik ders seçme artlarndan geçmi öretim yllarnda baz dersleri alp baarsz olan ancak mevcut öretim ylnda baarsz olduu dersi alamayanlara mezuniyetleri için avantaj salayacana dikkati çekti.

Baar notuna katks yüzde 100 olacak

Yaz Okulunun, bahar dönemi sonunda yaplan 3 Ders Snav usul ve esaslar gereince snava katlamayan örenciler için de bir ans olacana iaret eden Prof. Dr. çomakl, Akademik takvime göre Yaz Okulu kaytlar 24 Haziran Pazartesi günü balayp 28 Haziran Cuma günü bitecek. 11 hafta sürecek eitimin ardndan 14-15 Eylülde final snavlar yaplacak. bilgisini paylat.

Hangi derslerin olacann ilgili birim kurulunun karar ve Üniversite Senatosunun onay ile belirleneceini aktaran çomakl, Yaz Okulu baar deerlendirmesinin tek snavla yaplacan ve bunun baar notuna katksnn yüzde 100 olacan duyurdu.

Ana Sayfaya Git